Μίας που αναφερθήκαμε στους κύκλους ζωής και μπήκαμε στον αστερισμό του Σκορπιού, το ζωδιακό κύκλο της γέννησης, του θανάτου και της αναγέννησης σας παραθέτω έναν ουσιώδη διαλογισμό που τα εμπεριέχει ως αξίες και ποιότητες ζωής..Αυτός ο διαλογισμός φέρνει μια συνολική ψυχική ισορροπία στην ατομική ψυχή.


Η δόνηση της ενέργειας σε κάθε άκρο δακτύλου εναλλάσσει τις ηλεκτρικές πολικότητες. Ο δείκτης και τα δάκτυλα του χεριού είναι ηλεκτρικά αρνητικά, σε σχέση με τα άλλα δάχτυλα. Αυτό προκαλεί ισορροπία στην ηλεκτρομαγνητική προβολή της αύρας. Η άσκηση αυτού του διαλογισμού είναι και επιστήμη και τέχνη. Είναι μια τέχνη στον τρόπο που μορφοποιεί τη συνείδηση ​​και στη βελτίωση της αίσθησης και της διορατικότητας που παράγει. Είναι μια επιστήμη στην δοκιμασμένη βεβαιότητα των αποτελεσμάτων που παράγει κάθε τεχνική. Οι διαλογισμοί έχουν κωδικοποιήσει τις ενέργειες στις αντιδράσεις τους στην ψυχή. Αλλά επειδή η Kirtan Kriya είναι αποτελεσματική και ακριβής, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα αν δεν γίνει σωστά.

Ο Yogi Bhajan δήλωσε στο χειμερινό ηλιοστάσιο το 1972:Oτι ένα άτομο που φοράει καθαρό λευκό και διαλογίζεται σε αυτό το ηχητικό ρεύμα για 2-1 / 2 ώρες την ημέρα για ένα χρόνο, θα γνωρίζει το ανυποψίαστο και θα βλέπει το ασυνείδητο. Μέσα από αυτή τη συνεχή πρακτική, το μυαλό ξυπνάει στην άπειρη ικανότητα της ψυχής για θυσίες, υπηρεσία και δημιουργία.

Στάση σώματος: Εύκολη θέση- οκλαδόν.

Θέση ματιών: Εστίαση στο τρίτο μάτι, στο κέντρο του μετώπου.

Mantra: Όπως παράξετε τους 5 πρώιμους ήχους  στη φράση ΣΑ ΤΑ ΝΑ ΜΑ*  που σημαίνουν:

ΣΑ: Άπειρο, ο κόσμος, η Αρχή, η γέννηση

TA: Ζωή, ύπαρξη, κάρμα, εμπειρία,

NA: Θάνατος, αλλαγή, μεταμόρφωση

MA: Αναγέννηση

Κάθε επανάληψη ολόκληρης του μάντρα διαρκεί 3 έως 4 δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο κύκλος της Δημιουργίας. Από τον Άπειρο έρχεται η ζωή και η ατομική ύπαρξη. Από τη ζωή έρχεται ο θάνατος ή η αλλαγή. Από τον θάνατο έρχεται η αναγέννηση των συνειδητών στη χαρά του Άπειρου μέσω του οποίου η συμπόνια οδηγεί πίσω στη ζωή.Mudra: Αυτό το μάντρα μπορεί να γίνει σε πολλά διαφορετικά μούντρα . Το πιο κοινό είναι να ξεκινήσετε στο Gyan Mudra. Οι αγκώνες είναι ίσιοι ενώ ψάλλουν, και η μούντρα αλλάζει καθώς το κάθε άκρο του άκρου αγγίζει με την σειρά του το άκρο του αντίχειρα με σταθερή πίεση.  Στη φράση ΣΑΑ, αγγίξτε το πρώτο δάκτυλο (Δίας).Στη φράση TAA, αγγίξτε το δεύτερο δάκτυλο (Κρόνος).Στη φράση NAA, αγγίξτε το τρίτο δάκτυλο (Ήλιος).Στον MAA, αγγίξτε το τέταρτο δάκτυλο(Ερμή).

Η Συνειδητότητα του ήχου

Στα 5 πρώτα λεπτά το ψέλνουμε δυνατά (όπως επικοινωνούμε μεταξύ μας), στα επόμενα 5 λεπτά ψιθυριστά(στη γλώσσα των εραστών) και στα επόμενα 5’ σιωπηλά (στον ήχο της προσευχής)

Ξεκινήστε το διαλογισμό με μια κανονική φωνή για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ψιθυρίστε για 5 λεπτά. μετά πηγαίνετε βαθιά στον ήχο, δονώντας σιωπηλά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια επιστρέψτε σε ένα ψίθυρο για 5 λεπτά, στη συνέχεια δυνατά για 5 λεπτά. Η διάρκεια του διαλογισμού μπορεί να διαφέρει, αρκεί να διατηρείται η αναλογία δυνατού, ψιθύρου, σιωπής, ψίθυρου, δυνατού.Για να τελειώσετε: Αυτή η ακολουθία θα διαρκέσει 30 λεπτά. Ακολουθήστε με ένα λεπτό από το τέντωμα των βραχιόνων πάνω από το κεφάλι σας και απλώστε τα δάχτυλα ευρύ, τα κουνώντας έξω, κυκλοφορούν την ενέργεια, εισπνέοντας και εκπνέοντας 3 φορές. Χαλαρώστε. Βιώστε την αλληλουχία των κύκλων της ζωής εντός σας.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

* Η οποιαδήποτε συσχέτιση των πρώιμων ήχων του διαλογισμού με το πνεύμα του κακού είναι λανθασμένη και προιόν αντίστασης στη συνειδητότητα της Δημιουργίας και στη ροή της ενέργειας. Δεν θα απαντηθούν σχετικά σχόλια σε κακεντρέχειες και προσβλητικές δηλώσεις κόντρα στη διδασκαλία της κουνταλίνι γιόγκα. Το κακό υπάρχει επειδή προυπήρξε το καλό και αντιστρόφως. Είναι το Γιν Γιανγκ στη συνειδητότητα της ανθρωπότητας.

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.