Μέσα στο 2018 διάβασα πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης. Το κίνητρο, η αλλαγή. Το εμπόδιο η πεποίθηση και η γνώμη. Απώτερος σκοπός, να εγκαταλείψω το όποιο παλιό για να οδηγηθώ στο καινούριο.
Πολλά μπορούν να αλλάξουν στην ζωή μας, όταν ακυρώσουμε ή αντιστρέψουμε μία αρνητική πεποίθηση σε θετική.

Έχω δύο ρεαλιστικές πεποιθήσεις που λέμε κάθε μέρα στην ζωή μας και ξεγελάμε τον εαυτό μας όταν θέλει να οδηγηθεί σε δράση και αντί αυτού, οδηγείται σε μη πραγμάτωση.

Α) «Είμαι άτυχος με τα χρήματα αλλά σε μία χώρα που βιώνει οικονομική κρίση, ας είμαι χαρούμενος έστω και με αυτόν τον τρόπο αφού οι άλλοι πεινάνε. Οι ανάγκη μου για δημιουργία και αναγνώριση ας περιμένει».

Αυτή η πεποίθηση κρύβει ένα κομμάτι της πραγματικότητας που αν ριζωθεί στο υποσυνείδητο θα υιοθετήσει όμοια αισθήματα έλλειψης και ανεπάρκειας στο ίδιο το άτομο. Στο όνομα του Κάρμα, δεν κάνουμε συγκρίσεις με ανθρώπους και καθεστώτα. Καθένας έχει την ιστορία της δικής του διαδρομής.

Η αφθονία όμως είναι συνώνυμη με την ευγνωμοσύνη. Και είναι ψυχική ποιότητα και όχι υλική. Ο φθόνος μίας παγιωμένης πεποίθησης πενίας, δεν διευρύνει την οπτική μίας νέας ανακάλυψης οριζόντων και δυναμικού. Η οικονομική κρίση είναι το πρόσχημα της προσκόλλησης σε παλιές συμπεριφορές και κατάλοιπα της προσωπικότητας.Με χαρά βλέπω ανθρώπους γύρω μου να αφθονούν δημιουργώντας καινοτόμες επιχειρήσεις και υπηρεσίες που αναδύθηκαν από την έλλειψη ευμάρειας της χώρας. Λειτούργησαν με ισχυρά κίνητρα και δεν προσαρμόστηκαν στην ευκαιριακή ανύψωση αλλά έχτισαν το κάθε βήμα τους με θεμέλια προγραμματισμού και επιτυχίας.

Αλλάζοντας την ανωτέρα αρνητική πεποίθηση σε θετική.

1η πεποίθηση «Έλκω αφθονία από διαφορετικές πηγές  και με όλους τους τρόπους ανταμείβομαι για την θέληση μου. Όλες οι πόρτες ανοίγουν στις νέες ιδέες και όλα τα όνειρα αναγνώρισης και επιτυχίας, τώρα υλοποιούνται. Και έτσι είναι».

Αν θέλετε να πυροδοτηθεί η όποια θετική αίσθηση και εξέλιξη νιώθετε από την πολλάκις επαναλαμβανόμενη πεποίθηση, επιλέξτε να μην βλέπετε τηλεόραση και μην συναναστρέφεστε με τοξικούς ανθρώπους. Το ουράνιο τόξο σας,  σβήνει απ’ το σκοτάδι τους. Το όποιο όραμα μέχρι να υλοποιηθεί, θέλει μυστικότητα και σιωπή. Μόνο εσείς και ο Ανώτερος Εαυτός το γνωρίζει. Εκείνη η φωτεινή οντότητα που σε καθοδηγεί από ζωή σε ζωή, και σου φέρει δοκιμασίες για την εξέλιξη της ψυχής σου.

Η αγαπημένη μου φίλη η Φωτεινή με συμβούλευε να λέω όταν με ρωτούσαν το θέμα από το πρώτο μου βιβλίο, “μην προδίδεις την πλοκή της ιστορίας σου αν πρώτα δεν την ολοκληρώσεις. Όταν ο φούρνος ανοίγει κατά την διάρκεια του ψησίματος, τότε το γλυκό χαλάει”. Και μου βγήκε σε καλό.

2η πεποίθηση «Δεν με πηγαίνει πουθενά αυτή η φιλία με τον Α. Συνεχώς με ειρωνεύεται για ότι έχω κατακτήσει και θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής, τι να κάνω, θα συμβιβαστώ».

Κάνουμε πολύ υπομονή στην σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους και επωμιζόμαστε πολλά περισσότερα ελαττώματα από αρετές γιατί πιστεύουμε ότι ο άλλος μας ταιριάζει και πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι μία ξεκάθαρη συζήτηση με το άλλο πρόσωπο που δημιουργεί συγκρούσεις εντός και να οδηγηθεί .
Εκτός από τους γονείς και τα παιδιά που υπάρχει μία σχέση αλληλένδετη, τους φίλους τους επιλέγουμε με βάση τις αξίες μας αλλά και τα κοινά βιώματα. Είναι επιλογές. Αν τα βιώματα αλλάξουν στην πορεία, γιατί όλα αλλάζουν έτσι και αλλιώς εντός 7ετίας, δεν υπάρχουν κοινά σημεία επαφής αφού η συχνότητα της συνειδητότητας του κάθε ατόμου αλλάζει.
Το αδιέξοδο της μοναξιάς είναι ένα άλλοθι πολλών διαταραγμένων σχέσεων που θολώνουν την αρχική πρόθεση που θεμελίωσε την σχέση. Αποδεσμεύστε το άτομο που δεν σας συνδέει μαζί του τίποτα από αγάπη, αρμονία και κοινό όραμα και αφήστε να βρει το ιδανικό του ταίρι. Κάπου άλλου. Θα έρθει κάτι καινούργιο.

Μία νέα πεποίθηση προς αντικατάσταση της προηγούμενης.

«Βιώνω όμορφα συναισθήματα στις φιλικές μου σχέσεις και η ζωή μου είναι γεμάτη από χαρά, ενθουσιασμό και εκπλήξεις. Και έτσι είναι».

Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς θα έρθει στη ζωή σας αυτό που εκφράζετε, απλά να βάλετε τις βάσεις, να ακολουθήσετε τους οδηγούς και να προετοιμαστείτε για την άφιξή του. Είναι πολύ σημαντικό να το οραματίζεστε το βράδυ πριν κοιμηθείτε σαν να έχει υλοποιηθεί.

Ο νόμος της έλξης είναι εκπληκτικά απλός: Το όμοιο προσελκύει όμοιο. Γίνεται λίγο πιο περίπλοκο όταν πρόκειται για την εκπαίδευση των μυαλών μας να σκέφτονται με τρόπους που θα φέρουν αυτό που θέλουμε στη ζωή μας. Ο όρος «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» περιγράφει τον ίδιο νόμο. Αυτός ο γνωστός όρος εξηγεί ότι δημιουργούμε τις συνθήκες που το μυαλό μας εστιάζει, θετικό ή αρνητικό. Ο στόχος μας είναι να ασκούμε συνεπή παρουσία του νου ώστε να διασφαλίζουμε ότι οι σκέψεις μας πάντα κατευθύνονται προς το θετικό και αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε.
Ο κάθε άνθρωπος ξεδιπλώνει σιγά-σιγά μέρη του δυναμικού του σταδιακά και όχι απότομα. Κάτι που σε αφορά σήμερα ίσως να μην σε πρεσβεύει αύριο και θυσιάζουμε χρήμα και αγάπη πάνω σε αυτήν την παράλειψη.

Ένα κλειδί στη διαδικασία είναι η λέξη “συχνότητα”. Αυτό ισχύει για δύο λόγους:

1) Η συχνότητα που χρησιμοποιείτε όταν ζείτε με πάθος ή επανεξετάζετε μια σκέψη, όνειρο, επιθυμία ή στόχο σας παρέχει την ενέργεια που χρειάζεστε για τη δημιουργία. και ακριβώς όπως ένας ραδιοφωνικός σταθμός μεταδίδει σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, όπως το ραδιόφωνο πρέπει να “συντονιστείτε” για να το λάβετε.

2)Έτσι μεσολαβεί η προετοιμασία για την άφιξη του ονείρου σας σε κάθε δυνατό επίπεδο – υλικό, φυσικό και πνευματικό. Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς θα έρθει στη ζωή σας, απλώς εμπιστευθείτε ότι θα γίνει. Η δουλειά σας είναι να τοποθετήσετε το έδαφος, να ακολουθήσετε τυχόν οδηγούς που μπορείτε να βρείτε και να προετοιμαστείτε για την άφιξή του. Αυτό μπορεί να σημαίνει καθαρισμό του γκαράζ σας για να δημιουργήσετε χώρο για ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή αν θέλετε μία σοβαρή σχέση να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτό το μοτίβο και όχι τους αθεράπευτα μόνους που διαφεύγουν στις εύκολες και εφήμερες απολαύσεις.

Όπως ακριβώς και με οποιαδήποτε δεξιότητα, ο νόμος της έλξης πρέπει να ασκείται. Πρέπει να αποφασίσουμε τι μας κάνει να νιώθουμε άφθονοι και να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας για να δημιουργήσουμε το συναίσθημα. Δεν αρκεί να θέλετε κάτι μόνο – πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των σκέψεών σας για να την προσελκύσετε. Μια σειρά επιλογών είναι αυτό που μας φέρνει τα πάντα στη ζωή μας αυτή τη στιγμή, κάθε στιγμή. Όταν γνωρίζουμε την κατεύθυνση στην οποία θέλουμε να πάρουμε τις επιλογές μας, είναι σαν να έχουμε βάλει μια εντολή στο σύμπαν. Τότε μπορούμε να περιμένουμε την άφιξή του με χαρούμενη προσμονή. Αν βρούμε τρόπους να βιώσουμε τα όνειρά μας αυτή τη στιγμή, δημιουργούμε χαρά ένα κυνήγι θησαυρού στο οποίο η αναζήτηση είναι εξίσου διασκεδαστική με το εύρημα.

Κωνσταντίνα Δήμου
Life Coach Ευημερίας και σχέσεων

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.