Όπως το υπαγορεύει η θρησκεία ή η πνευματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν ότι υπάρχει μία αθέατη δύναμη, μία αόρατη ενέργεια αναμεσά μας σε κοσμικό πλαίσιο.  Η συγχρονικότητα, η μοίρα γραμμένη στα άστρα, οι δίδυμες φλόγες είναι απλά κάποιες εκδοχές αυτής της συμπαντικής πραγματικότητας. Αν έχεις ξεκινήσει ήδη την ανοδική σου πορεία από την επιφάνεια της επιρροής σου, προς το σκοπό  της δράσης σου, έχεις οδηγηθεί προς την κατεύθυνση της συζήτησης.  Εάν θέλεις να ζεις μία πιο συνειδητή και αφυπνισμένη ζωή, μετέφερε κάποιες από τις συμβουλές μου μέσα στην καθημερινότητα σου για να λειάνεις τις λακκούβες στην προσωπική σου διαδρομή.

Από την άλλη, είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι προτιμούν να είναι πυροτεχνήματα από φλόγες διαρκείας. Τα πάντα για το φαίνεσθαι εδώ και τώρα κόντρα στο λίγο και στο υπάρχων που ολοένα δυναμώνει και  ενεργοποιείται. Ωστόσο ανάμεσα μας υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι που δεν κραυγάζουν την αξία τους και παραμένουν σιωπηλοί και ακέραιοι στον πυρήνα της τελειότητας τους μη αναζητώντας την προσοχή των άλλων.

Μπορείτε να τους ξεχωρίσετε:

  1. Να είστε δεκτικοί σε ότι καινούργιο αφήνοντας πίσω ότι παλιό.

Καθώς προσπαθείτε να ακονίσετε την πνευματική σας πλευρά, δεν θα ακούγονται όλα όσα μαθαίνετε. Μείνετε ανοιχτοί σε αυτό που πρόκειται να έρθει και που σας οδηγεί, θυμόμαστε ότι ίσως χρειαστεί να απελευθερώσετε παλιές πεποιθήσεις και παλιές συνήθειες στην πορεία. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η “πνευματικότητα” δεν είναι κάποιος φευγαλέος προορισμός. Είναι ένα ταξίδι αυτό-ανάπτυξης. Για να χωρέσει εντός όποια καινούργια γνώση, πρέπει να αποδεσμευτεί ο χώρος από κάτι παλιό.

  1. Είναι ένα στάδιο εξέλιξης και όχι ένας διαγωνισμός

Μην ξεχνάτε την αρχή ενός πνευματικού ταξιδιού για τα μπλοκ εκκίνησης σε ένα κομμάτι. Αυτός δεν είναι ένας αγώνας και δεν χρειάζεται να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Μείνετε επικεντρωμένοι στις εμπειρίες σας, στα συναισθήματά σας, στη μάθηση και στην επέκτασή σας. Εστίαση στο τι είναι μέσα.

3. Χώρεσε τη καινούργια μαθητεία δίχως αντίσταση.

Το να σκοτώνεις τους δαίμονες δεν είναι το έργο πνευματιστών. Είναι εύκολο να θέλετε να αποκλείσετε ή να θάψετε τα συναισθήματα θυμού, αλλά η πραγματική πνευματική ανάπτυξη έρχεται όταν μάθετε πώς να συμβιώσετε μαζί τους. Αναλύστε και εξαγάγετε τις εμπειρίες σας, παρατηρήστε πώς αντιδράτε και παρακολουθήστε τι σας προκαλεί. Τότε, τι σας καταπραΰνει όταν ενεργοποιείτε.

Μελετήστε μόνοι σας.

Πραγματικά εξερευνήστε όλα όσα συναντάτε και θυμηθείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να έχετε οποιοδήποτε φάσμα συναισθημάτων. Καλωσορίστε τους.

4. Μην φοβηθείς την αλλαγή.

Το όλο σημείο της αυτο-ανάπτυξης και της πνευματικής επέκτασης είναι να εξελιχθείς ως ψυχή και όχι να εδραιωθείς ως προσωπικότητα. Αυτό σημαίνει ότι κατά μήκος του δρόμου, σας επιτρέπεται να αλλάξετε: Αλλάξτε τη γνώμη σας, τις πεποιθήσεις σας, τον τρόπο που περνάτε τον χρόνο και την ενέργειά σας. Στο τέλος, μια τέτοια αλλαγή είναι απόδειξη ανάπτυξης, οπότε κάνετε ειρήνη μαζί της.

5. Μείνετε ανοιχτοί στην αγκαλιά της ψυχικής σας οικογένειας.

Οι νέες ψυχές θα αρχίσουν να εμφανίζονται. Θα ανακαλύψετε ανθρώπους που διαβάζουν τα ίδια βιβλία, δοκιμάζουν τις ίδιες τάξεις ή ακολουθούν τους ίδιους καθηγητές που κάνετε. Μίλα τους. Περάστε χρόνο μαζί τους. Διδάξτε και υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον. Αναγνωρίστε τους όταν τα πνευματικά σας μονοπάτια συναντώνται. Να είστε ευγνώμονες για όλους τους δασκάλους σας, τους γκουρού, τον σύμβουλο, τον φοβερό, τη μούσα. Όλοι έχουν κάτι να σας προσφέρουν. Όταν άρχισα να μαθαίνω σαμάνικες τεχνικές θεραπείας μέσα από τον αρχετυπικό τροχό, συνάντησα ένα λατρεμένο πλάσμα που η αγκαλιά της ήταν ήδη ανοιχτή από την διδασκαλία της κουνταλίνι γιόγκα. Και το άγγιγμα ψυχής ήταν ακόμα πια δυνατό και εδραιώθηκε.

6. Αναζήτησε τη μαθητεία πίσω από το καθετί.

Στο τέλος της ημέρας, η πνευματικότητα είναι απλά να αναπτύξετε μια βαθιά κατανόηση του εαυτού σας. Με αυτή τη βαθύτερη κατανόηση έρχεται μεγάλη συμπόνια, χαρά, ευγένεια και ευγνωμοσύνη. Όταν βλέπετε το μάθημα σε κάθε εμπειρία, την ιστορία σε κάθε συγκίνηση που αισθάνεστε, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τα μαθήματα που κρύβονται στην καθημερινή μας εμπειρία. Αναλαμβάνεις την ευθύνη να είσαι η καλύτερη εκδοχή σου.Έτσι, βρίσκεσαι στην αρχή. Έχεις δείξει στο σχολείο της ζωής, ανοιχτό μυαλό, έτοιμο και δεκτικό να μάθει και να εξερευνήσετε όλα όσα είστε σαν άνθρωπος. Απορρίψτε την κρίση, χωρίστε τους τρόπους με την ανταγωνιστικότητα και απλά εστιάστε στο μονοπάτι, τις εμπειρίες σας και τα συναισθήματά σας.

Έχουμε δυο ζωές. Την πρώτη υποχρεωτική που δεν την επιλέγουμε μα η δεύτερη είναι αυτή που ζούμε.

 

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.