Όταν σκέφτεστε να διατηρήσετε το σώμα και το μυαλό σας υγιές, η οικονομική ευεξία πιθανότατα δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό. Ωστόσο, σύμφωνα με μια μελέτη πάνω από 2.000 ανθρώπους που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο, το 25% των χιλιετηρίδων ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι ήταν επιρρεπείς σε υπερβολικές ή επιπόλαιες δαπάνες, το άγχος για τα χρήματα τους έκανε να αισθάνονται σωματικά άρρωστοι.

Περαιτέρω, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το γεγονός της ζωής που προκαλεί την δυσαρέσκεια παίρνει το χρέος και η αποπληρωμή της έχει το μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στην ευημερία, προτού πάρει μια προσφορά ή παντρευτεί. Με άλλα λόγια, αν τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν ευτυχία, το να μην τα έχεις συνδέεται έντονα με μια αίσθηση δυστυχίας και άγχους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χρήματα μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο άγχος, αλλά τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό;

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Η γνώση είναι δύναμη και η εκμάθηση των χρημάτων σας είναι το κλειδί. Παρόλο που πάνω από το 90% των γυναικών λένε ότι θέλουν να μάθουν για τον οικονομικό προγραμματισμό, μια νέα μελέτη για τις γυναίκες και τα χρήματα έδειξε ότι το 48% παραδέχεται ότι τείνουν να περάσουν ελεύθερα χωρίς να σκέφτονται τα χρήματα πιο μακροπρόθεσμα. πιστεύουν ότι γνωρίζουν λιγότερα χρήματα από τους άνδρες της ηλικίας τους.

Η ειρωνεία είναι ότι οι γυναίκες αποτελούν το 60% των προπτυχιακών φοιτητών, και οι γυναίκες είναι οι κύριοι υποστηρικτές της οικογένειας στο 50% των νοικοκυριών”, Ακόμα και αν έρχονται πολλά χρήματα, υπάρχει ένα ταμπού γύρω από αυτό μιλάμε γι ‘αυτό είναι πιο άνετα μιλώντας με το γιατρό τους για την υγεία από ό, τι είναι για τα χρήματα.

Χτες η αδερφή μου ενώ την απαθανάτιζα σε βίντεο με το σκυλί μας που έπαιζε και το νευρίαζε μου έκανε παρατήρηση να μην το ποστάρουμε στο fb ή το instagram για να μην φανεί ο ακριβός καναπές και το δουν οι φίλες της. Εν αρχή γιατί να νιώθεις ενοχές για όσα έχεις αν έχεις προσπαθήσει και κοπιάσει για να τα αποκτήσεις;

Αυτόματα με αυτό το διασταγμό παραμέρισες τον εαυτό σου από το μέγεθος της αφθονίας που έλκεις.

Και αφού οι φίλες επισκέπτονται το σπίτι μας, ήδη τον έχουν δει τον καναπέ και έχουν απολαύσει την βολή του.

Η ΕΛΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΕΥΕΞΙΑΣ

Πέρα ​​από το να τρως τα σωστά τρόφιμα, να ασκείσαι τακτικά, να διαλογίζεται και να κοιμάσαι αρκετά, είναι σημαντικό να εξετάσουμε την οικονομική ευεξία ως μέρος της συνολικής εικόνας της ευεξίας. “Σαράντα έξι τοις εκατό Αμερικανών δεν μπορούν να βγάλουν 400 δολάρια εάν έχουν κάποιο είδος έκτακτης ανάγκης – είτε θα πρέπει να το δανείσουν και να το βάλουν στην πιστωτική κάρτα”, λέει. “Η οικονομική ευεξία είναι απολύτως κρίσιμη και κάνει ένα τεράστιο ποσό για να μειώσετε το άγχος σας.

Είναι κρίσιμο να το προσθέσετε στον τροχό ευεξίας σας, ακριβώς δίπλα στο φαγητό και στο γυμναστήριο”.Προσθέτει ότι, όπως και εμείς μερικές φορές πρέπει να απολαύσουμε χωρίς ενοχές όπως το να παραλείψουμε μια προπόνηση, ή μην κοιμηθούμε αρκετά. Απλά δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι όταν πρόκειται για τα οικονομικά σας. “Είναι πραγματικά να έχουμε το βασικό πλαίσιο, να δαπανούμε λιγότερα από όσα κερδίζουμε, και να εξοικονομήσουμε χρήματα για συνταξιοδότηση. Αν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε σε ένα καλό σημείο.

ΘΕΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ; ΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

Εάν θέλετε να πάρετε τα οικονομικά σας στην τάξη αλλά δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε, σας προτείνω να ξεκινήσετε μικρά βήματα όπως η αποταμίευση. Θα πρέπει να είναι ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης. Έχω έναν κουμπαρά στο γραφείο μου και φυλάω το 1/5 του μισθού μου εκεί. Και αυτό θα γίνει ένα ωραίο εισόδημα έκπληξης για μικρά δώρα όπως ένα μασάζ, κάποιο σεμινάριο και ταξίδια. Αν κάτι μου συμβεί και ακυρώσω νυχτερινή έξοδο με φίλους, βάζω μέσα το αντίτιμο που θα ξόδευα για την έξοδό μου.Εξοικονομήστε τρις έως έξι μήνες δαπανών, εμπιστευτείτε με, θα σας δώσει τεράστια ηρεμία.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.