Εδώ και 21 ημέρες, μπήκα στο διατροφικό μονοπάτι του βιγκανισμού προς χάρην διατροφικής επιλογής στο γυμναστηριό μου. Ξεψαχνίζοντας τις φυτικές επιλογές σε πρωτεϊνη κατέληξα ότι τα όσπρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεϊνη και μου δίνουν εξαιρετική αντοχή και μυική ενδυνάμωση στην εκγύμναση.
Η αγαπημένη μου διατροφολόγος Φωτεινή Νίκα μου έδωσε την εναλλακτική μίας όμορφης επιλογής και εμπλουτίζω τον οργανισμό μου αλλά και την διαθεσή μου με σταγόνες πρωτεϊνης που δίνουν τα ρεβύθια. Είναι ένα λαχταριστό σνακ που μπορεί να αντικαταστήσει την επιλογή του ποπ κόρν ή να αντικαταστήσει ένα γεύμα ζωικής περιεκτικότητας σε πρωτείνη.
Πως θα τα φτιάξεις;
Αποβραδίς βάζεις μισό σακουλάκι ή ολόκληρο ρεβύθια στο νερό που έχετε διαλύσει μία κ.σ σόδα. (οικογενειακή μερίδα 4-5 άτομα)
Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι, σουρώνεις τα ρεβύθια, τα ξεβγάζεις για να φύγουν τα υπολείμματα της σόδας.Μέσα σε νερό που σιγοβράζει στη κατσαρόλα, ρίχνεις τα ρεβύθια και τα αφήνεις να βράσουν μίση ώρα. Πρέπει να είναι ημιμαλακά γιατί ακολουθεί ψήσιμο στο φούρνο.
Αφού τα σουρώσεις, τα τοποθετείς σε ένα στρογγυλό ταψί και τα ανακινείς καλά, προσθέτοντας
1-2 κ.σ Αλάτι
1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
Μπαχαρικά της αρεσκείας σου, όπως κουρκουμά, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, κάρυ, κύμινο και λίγο κόλιανδρο και τα ψήνεις στον φούρνο στους 200 βαθμούς, με αέρα για 30′.
Αφήστε τα ρεβύθια να κρυώσουν και απολαύσε τα ζεστά αλλά και παγωμένα την επόμενη ημέρα. Σίγουρα θα δώσει άλλη αξία στην γεύση σου.
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα.
Καλή όρεξη
Κωνσταντίνα