Πώς μπορεί μία θετική δήλωση να σου αλλάξει τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους, σε όλες τις εύθραυστες ισορροπίες αλλά και την ζωή σου γενικότερα;

Άραγε υπάρχει κάποια φράση που λες μέσα στην καθημερινότητα που ανεβάζει όχι μόνο την δική σου διάθεση μα και των άλλων;  Είναι δική σου φράση που σε χαρακτηρίζει ή είναι δανεική από τα λόγια κάποιου άλλου που την γέννησε στο νου σου μέχρι να εκπορευτεί από τα χείλη σου;

Στην Κουνταλίνι Γιόγκα έχουμε μία θεωρία με τον όρο jiwan mukta που αναφέρει ότι αν θέλεις να αλλάξει η ζωή σου προς το καλύτερο και τα επίπεδα της ενεργειακής συχνότητας, όσο αναπνέεις αλλά μέχρι και την τελευταία εκπνοή την στιγμή της ιερής αναχώρησης της ψυχής από το σώμα, πρέπει να προσέχεις τις λέξεις, τις φράσεις που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, διότι η δόνηση τους θα είναι η ενεργειακή πύλη της εξόδου από τον κόσμο που γεννούν.

Πριν από λίγους μήνες, λίγο μετά τα γενεθλιά μου γεννήθηκε η δική μου φράση.

Σ’αγαπώ, I love you…. .

Έτσι ξαφνικά, μα διόλου τυχαία.

H αδερφή μου βρήκε ένα σκυλάκι στο δρόμο κάθως πήγαινε βόλτα με το αυτοκινητό της. Το άκουσε να κλαίει και ακολούθησε την φωνή και το βρήκε να έχει κυλήσει στην κατηφόρα μιας πλαγιάς με σπασμένο ποδαράκι. Αμέσως κατέβηκε μαζί με τον κολλητό της μέσα στα αγκάθια και το ανέβασαν πάνω. Με την προτροπή του γιατρού, το άφησαν λίγες μέρες χωρίς παυσίπονα για να μην παρακινηθεί και κουνιέται ώστε να δέσει το σπασμένο ποδαράκι. Μέσα σε 2 εβδομάδες, άρχισε πραγματικά να κινείται και να κυνηγάει τα μπαλάκια που του πετάγαμε.

Και ανάμεσα στην εντολή του πήγαινε να μου φέρεις το μπαλάκι μέχρι φέρε το μου πίσω, ξεπήδησε η φράση Σ’αγαπώ, I love you…. .

Καθώς την επαναλάμβανα, άρχισαν όλοι γύρω μου να γελάνε και να την επαναλαμβάνουν μέχρι και σήμερα και το σκυλάκι φυσικά να χαίρεται και να μου κάνει ντους αγάπης από τα φιλάκια με την γλωσσίτσα του κάθε φορά που του την αφιερώνω όταν τον κοιτάζω.

Μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, άγγιξε πολλούς φίλους μου και όσο χαζοχαρούμενα να ακούγεται, περιβάλλει την καδιά μας με αγάπη και την στιγμή μας με θετική διάθεση.

Πλεον την λέω πάρα πολύ συχνά και έχω δημιουργήσει ένα προσωπικό μάντρα αγάπης γύρω μου. Σ’αγαπώ, I love you…. .Κάθε φορά που αγγίζω έναν άνθρωπο που με γνωρίζει και όταν χαιδεύω και αγκαλιάζω τα σκυλάκια μου. Και το πιο συγκινητικό είναι ότι μόλις με δουνε οι φίλοι μου μου την λένε κάθε φορά και κατόπιν ξεσπάμε στα γέλια.

Όσο επαναλαμβάνω την φράση δημιουργώ νευροσυσχετισμούς αναπαραγωγής του συναισθήματος της φροντίδας, της στοργής και της αγκαλιάς.

Μακάρι να μπορέσω να την ηχογραφήσω και να την ενσωματώσω στο άρθρο για να ακούγεται με την αναπαραγωγή του play στην ζωή όλων μας…

Με χαρά σας προκαλώ να βρείτε μία φράση που θα σας κάνει να νιώθετε χαρά και αισιοδοξία κάθε φορά που θα την λέτε και να είναι η αφορμή μίας γλυκιάς μεταμόρφωσης, από εσωστρέφεια σε εξωστρέφεια.

Προσπαθήστε να αφεθείτε και να βιώσετε την στιγμή που το σύμπαν θα σας φέρει κάτι τόσο όμορφο στο νου και ύστερα στα χείλη σας.

Η θετική σκέψη και η χαρά είναι μεταδοτική και άκρως κολλητική και οι άνθρωποι θέλουν να γεμίσουν την ζωή τους με την πληρότητα αυτών.

Αφιερωμένο στην αδερφούλα μου Αννούλα και το γλυκό της Παστελάκι για αυτό το μάθημα ζωής, μέσα από τις λέξεις να γεννιέται αγάπη.

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.