Ίσως να είναι ένα διαφορετικό άρθρο σε σχέση με όλα όσα έχεις διαβάσει εδώ! Όμως δεν παύει να είναι ενδιαφέρον και να μην σου τράβηξε την προσοχή!

Αφορμής δοθείσης της συγγραφής του, στάθηκε ο θάνατος ενός ποδοσφαιριστή που έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του προκαλώντας πνιγμό στις αρχές του Οκτώβρη!

Δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που τερματίζει την ζωή του αναμεσά μας και σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται σοβαρά να το επιχειρήσουν.

Αλήθεια γιατί;

Ποιός σου δίνει το έναυσμα να το κάνεις;

Ποιός σε σπρώχνει στην κοιλάδα του θανάτου;

Εκτος από το οικονομικό χρέος που είναι ένας σημαντικός παράγοντας γιατί να οδηγήσεις την ψυχή σου σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή; Μάθε να ζητάς βοήθεια για αυτό! Η οικονομική κρίση από την πανδημία άγγιξε τους πάντες, γιατί να μην εισακουστεί και η έλλειψή σου;

H αυτοχειρία άγγιξε κάποτε και την δική μου την ζωή μέσα από το βιαστικό ταξίδι φίλου και συγγενή! Δες εδώ!

Πολλοί καλλιτέχνες βουτήχθηκαν μεσα στην απόγνωση της ματαιοδοξίας. Η Μαρία Κάλλας, Η Amy Winehouse, ο Robin Williams…

Και το άδικο πνίγει πολλές φορές τον τρόπο να σκεφθείς δύο φορές μία έξοδο κινδύνου από μία τέτοια κατάληξη.

Ξέρεις ένα μυστικό; Οι αυτόχειρες ψυχές δεν φεύγουν ποτέ πραγματικά. Δεν γαληνεύουν. Δεν ηρεμούν. Πηγαινοέρχονται μέσα στο αιθερικό πεδίο της Γης μέχρι το πρανικό τους σώμα να αδειάσει εντελώς από ενέργεια! Και γεννιούνται από μήτρα σε μήτρα, και το μελάνι των προσδοκιών τους για μία καλύτερη ζωή, πετιέται σε άγραφες κόλλες συμβολαίων! Σε αναρίθμητους χαρτοφύλακες. Και είναι αιώνιοι επισκέπτες μέσα στους εφιάλτες μας. Συνοδοιπόροι με τις τύψεις μας…

Πολλες ψυχές ασφυκτιόυν να συνυπάρχουν μαζί με άλλες που τους ασκούν πίεση, εξουσία, έλεγχο μόνο και μόνο μέσω την αναπνοής.

Δεν είσαι μόνος!!!

Μέχρι και από έφηβους έχω ακούσει ότι νιώθουν μοναξιά μέσα στο σύνολο!

Νιώθουν χρησιμοποιημένοι μέσα στης σχέσης την συνήθεια.

Νιώθουν υποχρεωμένοι σε ένα αιώνιο δούναι και ένα αόρατο λαβείν.

Νιώθουν να φθείρονται από σχέσεις που τους δένουν μόνο με υποχρεώσεις αλλά ποτέ με απολαύσεις.

΅Είμαι και εγώ αναμεσά σας! Ένα ακουστικό τηλεφώνου που δέχεται πάντα παράπονα αλλά ποτέ ευγνωμοσύνη!

Που βοηθαω ανθρώπους να βρουνε λύση σε ένα πρόβλημα, μία σύγκρουση αλλά εντέλλει τους εξυπηρετώ και γίνομαι σχεδία για να περάσουν απέναντι στη λύση μα όλα τα βαθιά νερά τα καταπίνω και τα πνίγω μέσα μου μετατρεποντάς τα σε δάκρυα!!

Οι ψυχές που βοηθούνε επωμίζονται βάρη άλλων και ελάχιστα δικά τους!

Μοιάζει ξαφνικά σαν η αγάπη, η φροντίδα, το ενδιαφέρον να αλλοιώνονται σε ηθικές υποχρεώσεις!

Μοιάζουν οι οθόνες του κινητού, του tablet σαν άδεια κουτιά που σου ρουφάνε κάθε σου στιγμή! Και μέσα τους οι άδειοι απλά γεμίζουν από το βλέμμα το δικό σου!

Μοιάζει η ενσυναίσθηση σαν γέφυρα που οι άνθρωποι βιαστικά την διασχίζουν και καταδικάζουν την υπαρξή της ως ξέρα στο ναυάγιο τους!

Μοιάζουν οι σχέσεις σαν καράβι που ταξιδεύει προς τον Δεκαπεντάγουστο, γεμάτο από τουρίστες που ταξιδεύουν στην καρδιά σου, και ύστερα όταν το πλοίο φτάσει στο λιμάνι μένεις πιο βαρύς και από την άγκυρα!

Ίσως να λείπει κάτι από όλα αυτά….

Που είναι ο εαυτός σου;

Που είναι οι ανάγκες σου;

Ξεδίψασαν και χόρτασαν χάριν σε εσένα και εσύ ακόμα λαχταράς ενδιαφέρον και φροντίδα;

Σου έχω δύο λύσεις σε αυτό το πρόβλημα της μοναξιάς που ουρλιάζει μέσα σου σαν λύκος!

Κάνε σαν να έχεις πεθάνει….

Σήμερα στις 18/10/21 ο Ερμής επιστρέφει στην ορθή του διαδρομή στο Ζυγό. Της επικοινωνίας, της αρμονίας, της συνεργασίας και των σχέσεων, όμως όταν αναδρομούσε έφερε ανθρώπους πάλι πίσω στη ζωή σου για ολοκλήρωση μαθητείας!

Συνήθως επιστρέφουν εκείνοι που αδικούν. Εκείνοι που εξαφανίζονται! Εκείνοι που αναζητούν προσοχή! Εκείνοι που έπεσαν στο βάθρο και δεν ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων!

Εκείνες οι ψυχές δρουν παρασιτικά μέσα στις ζωές των οικείων τους!

Αυτές οι ψυχές θα ναυλώσουν καράβι για να ταξιδέψουν πάλι πίσω στα ζεστά νερά της καλοσύνης σου ιδίως όταν έχεις αλλάξει και έχεις μεταμορφωθεί!

Τότε είναι που πρέπει να κρατήσεις αποστάσεις!

Τότε είναι που πρέπει να αδιαφορήσεις!

Τότε είναι που πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να είχες πεθάνει!

Γιατί τι θα γινόταν τότε; Οι κλήσεις φλύαρες μα η απουσία σου αισθητή!

Και όμως ακόμη και αυτό έχει ένα πνευματικό κόστος που δένεται με την ανάγκη μα λύνεται με την ακεραιότητα!

Μην γυρίσεις για να λάβεις τίποτα που σου στερήθηκε! Και ας είναι χρήματα, και ας είναι συναισθήματα και ας είναι ένας λιγοστός καφές σε φλυτζάνι! Γέμισε το ποτήρι σου με την δική σου θετική σκέψη κι παρουσία!

Περιφέρσου σαν απουσία μέσα στην ζωή που επιθυμείς. Επισκέψου με το βλεμμα σου σελίδες από βιβλία που έκαναν την ίδια διαδρομή οι συγγραφείς τους! (πχ Paulo Coelho: Ο Νικητής είναι πάντα μόνος, Μάρω Βαμβουνάκη: Η μοναξιά είναι από χώμα. Έμιλυ Μπροντέ: Ανεμοδαρμένα ύψη, Γκάμπριελ Γκαρσία Μαρκές: 100 χρόνια μοναξιά)!

Περπατησε σιωπηλά στα νέα σου επιχειρήματα! Στους νέους σου στόχους. Και θα δεις μία νέα πνοή στο παραθυρο του μελλοντός σου!

Βάδιζε εμπρός προς την ανεξαρτησία σου!

Μα και ακόμα αν θέλεις με κάποιον να τα μοιραστείς, επικοινώνησε με ανθρώπους που τους λείπεις και σε αγαπούν μα όχι με εκείνους που σου λείπουν!

Υιοθέτησε ένα ζωάκι και δωσε του όλη την αγάπη που έχεις φυλαγμένη! Ποτέ δεν θα το μετανιώσεις! Πάντα θα έχεις ένα φίλο που του λείπεις και θα στο δείχνει με μια ουρίτσα που κουνιέται από χαρά δίχως εγωισμό. Και βγείτε έξω για βόλτα. Κοιμηθείτε αγκαλιά!

Και αύξησε την συχνότητα της ενεργειάς σου και της προβολής σου με έναν απλό διαλογισμο…

Δράσε και μην αντιδράς….

Απλά, κάθισε αναπαυτικά στο καναπέ σου ή στο πάτωμα με τα πόδια οκλαδόν. Με τα χέρια σε gyan mudra, να κοιτάζουν μπροστά στο τοίχο ( αγγίζοντας τον αντίχειρα με το δείχτη), σήκωσε τα χέρια σου και αγγιξε με τους αγκώνες τα πλευρά σου). Η σπονδυλική στήλη ευθυτενής.

Κατά την εισπνοή (μέχρι 5 δευτερόλεπτα) σφυρίζεις στρογγυλεύοντας τα χείλη σου! Κρατάς την αναπνοή για 5′ και εκπνέεις βιαστικά και απότομα από το στόμα συσπώντας τον αφαλό(1 δευτερόλεπτο). Συνεχίζεις αν μπορείς για 11′!

Ολοκληρώνοντας το χρόνο πάρε μία βαθιά εισπνοή, μέτρησε για 15” και εκπνοή  με τον ίδιο τρόπο!

Ηρέμησε τον εαυτό σου και υποστηριξέ τον μέσα από αυτή την πρακτική! Αν μπορείς να αφιερώσεις 11′ ημερησιώς για 90 μέρες θα είσαι πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Ερχόμαστε από την αναπνοή και φεύγουμε από την αναπνοή! Αλλάζουμε ζωή, ενέργεια και συνήθειες!

Και από εκεί που ένιωθες ηττημμένος θα αρχίζεις να νικάς! Αν αρχίσεις να επενδύεις στην αξία της αναπνοής σου, στην αξία των κύκλων ενσαρκώσεων και την αξία της προσωπικής σου ενέργειας, θα έρθει μία μέρα που θα εκπλαγείς με την αξία σου στο βλέμμα των άλλων μα κυρίως στο δικό σου!

Η ζωή είναι υπέροχη όταν βλέπεις την νίκη μέσα σε κάθε σου στιγμή!

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.