Πως μπορούμε να σκανάρουμε την ενέργεια του σε καθημερινή βάση;

Μήπως είσαι και εσύ από τους τυχερούς που έχει αναπτύξει διάλογο ειλικρινής επικοινωνίας με το σώμα του; Μιας και ο καθένας από εμάς είμαστε ένα ζωντανό πνεύμα μίας ενέργειας που ρέει εντός, αξίζει πραγματικά όλη την φροντίδα, την αγάπη και την προσοχή!  Μπορούμε πραγματικά να επηρεάσουμε θετικά την υγεία μας και να αποφύγουμε οποιαδήποτε θέματα που μπορεί να κοστίσουν την ευεξία και την ίαση σε όλα τα επίπεδα! Αποφεύγοντας φλεγμονές (αποδοχή ενοχών στην συναισθηματική ζωή μας) αλλά και τραυματισμών (όταν σαμποτάρουμε την αξία και τις προτεραιότητες μας).

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εστιάζουμε στην νοητική αλλά και την πνευματική μας υπόσταση.

Και πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Μα φυσικά με το σκανάρισμα της πρανικής ενέργειας στο σώμα μας!

Είσαι έτοιμος/η να ξεκινήσεις;

Ξεκίνησε αρχικά με μία αναπαυτική καθιστή θέση που να σε κάνει να νιώθεις άνετα και πάρε 3 βαθιές μακρόπνοες αναπνοές. Όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις αλλά και αποτοξινωθείς εν μέρει. Οραματίσου ότι ένα συντριβάνι ηλιακού φωτός εισέρχεται στην κορυφή του κεφαλιού. Με κλειστά μάτια απόλαυσε την ροή του φωτός να κατέρχεται σε όλα τα μέλη του σώματος σου και να απλώνεται από μέλος σε μέλος. Από τους ώμους, προς τον κορμό, μέχρι την πλάτη και από την πλάτη προς την λεκάνη και τα κάτω άκρα. Δέξου το φως και άφησε το να σε λούσει σε όλα τα επίπεδα και συνέχισε να αναπνέεις.

Μαζί με κάθε αναπνοή το φως απλώνεται σε ζωτικά σημεία που το σώμα έχει τόση ανάγκη!

Και εκπνέοντας στείλ κάθε αρνητική σκέψη να απομακρυνθεί από τις άκρες των ποδιών σου! Και παρατήρησε την αλλαγή όχι μόνο στην ενέργεια, στην ροή αλλά στην διάθεση σου. Πως είναι η θερμοκρασία του σώματός σου;

Απλά παρατήρησε τι λαμβάνεις από την δέσμη φωτός και αν ακούς κάποιο ψίθυρο από εσωτερική φωνή!

Το σώμα σού μιλάει μέσα από τις αισθήσεις.

Νιώθεις το όποιο μπλοκάρισμα να απομακρύνεται; Απλά άφησε το να φύγει. Απελευθέρωσε το.

Μπλοκαρίσματα στην σκέψη συνήθως σωματοποιούνται. Οπότε χρειάζεται η πλήρης συναίνεση σου στο να απομακρυνθεί αποδεσμεύοντας την ενέργεια της κατάστασης ή του ατόμου που το προκάλεσε ακόμα και αν είναι ο ίδιος εαυτός σου.

Σε αυτό το σημείο ίσως χρειάζεται να εντείνεις την εκπνοή σου για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της αποφόρτισης της ενέργειας.

 

Προσπάθησε να το απελευθερώσεις χωρίς αρνητική σκέψη ή κριτική αλλά με αποδοχή και παρατήρηση . Η σοφία της ενέργειας θα φροντίσει για το αποτέλεσμα. Τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα είναι ένας τρόπος σύνδεσης ως σινιάλο από το σώμα προς την συνειδητότητα.

Όταν νιώσεις ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ότι το σώμα σου είναι έτοιμο να ξυπνήσει σε μία καινούργια στιγμή, πάρε μία βαθιά εισπνοή και με μία εκπνοή αποφόρτισε όλα όσα δεν χρειάζεσαι πια. Είναι έτοιμα να φύγουν!

Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ. Μία πληγή βρίσκει την θέση της στην ανάγκη να κόψουμε ταχύτητα. Αν για παράδειγμα έχεις έναν κόμπο στο λαιμό, δες που κατάπιες τα λόγια σου. Που δεν υπερασπίστηκες τον εαυτό σου, που κατέβασες το κεφάλι ηττημένος και μάσησες τα λόγια της υπεράσπισης σου.

Όσο πιο συχνά επαναλάβεις την παραπάνω ρουτίνα αυτοφροντίδας θα βελτιώνεσαι στην καλύτερη εκδοχή του Εαυτό σου.

Δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος από την προσωπική αίσθηση. Ο γιατρός έρχεται πάντα δεύτερος όταν το σώμα αυτοθεραπεύεται μέσω παρατήρησης.

Προτού ανοίξεις τα μάτια θυμήσου να ευχαριστήσεις το σώμα σου για το δώρο της αισθαντικής αντίληψης. Αν επιμείνεις, θα ακούσεις την φωνή του, να ανταποδίδει την αίσθηση της ευχαρίστησης και της ευγνωμοσύνης.

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.