Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα χαλαρωτικό μασάζ ιδίως στην περιοχή των ποδιών και των πελμάτων.
Υπάρχει ένας αρκετά σημαντικός όγκος έρευνας αφιερωμένος στο μασάζ ποδιών και γενικότερης θεραπείας μασάζ, που βοηθά στην ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη του μασάζ ποδιών. Εδώ, σας παραθέτω μερικά οφέλη.

Μείωση του άγχους:

Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα οφέλη του μασάζ ποδιών. Για καλό λόγο. Η θεραπεία μασάζ όχι μόνο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης (χημικά στρες) κατά μέσο όρο 31% αλλά έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, ορμόνες που απελευθερώνονται από την χαλάρωση και τον ύπνο. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα επίπεδα ανησυχίας των συμμετεχόντων μειώθηκαν μετά από τρεις εβδομαδιαίες συνεδρίες μασάζ ποδιών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Σκεφτείτε τη δική σας συμπεριφορά μετά το πεντικιούρ – δεν αισθάνεστε πιο χαλαροί;

Βελτίωση του ύπνου:

Μία μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα μασάζ ποδιών πριν από τον ύπνο παράσχει στους ασθενείς μια πιο υγιή ποιότητα ύπνου – επίσης, σημείωσε ότι η υγιεινή του ύπνου βελτιώθηκε περαιτέρω με ένα ποδόλουτρο μαζί με ένα μασάζ. Έτσι, εάν μπορείτε να ταλαντευτείτε και τη νύχτα, ίσως αξίζει τον κόπο για ένα πιο ξεκούραστο πρωινό. Ένας άλλος μάλιστα πρότεινε ότι ακόμη και όταν ένα μασάζ ποδιών χορηγήθηκε για 10 λεπτά μία φορά την εβδομάδα το πρωί, οι συμμετέχοντες είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου συνολικά.

Γενική ανακούφιση από τον πόνο:

Έχουν γίνει μερικές μελέτες που δείχνουν ότι τα τακτικά μασάζ ποδιών (ή ακόμη και χεριών) βοηθούν τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιο πόνο ή ασθένεια. Σε ένα, έδωσαν τα μασάζ σε ασθενείς με μετά την επέμβαση. Σε μια άλλη, η μελέτη έδειξε ότι ακόμη και ένα μασάζ πέντε λεπτών βοήθησε τους ασθενείς σε κρίσιμη φροντίδα. Δημιουργεί αποσυμφόρηση και οδηγεί στην χαλάρωση.

Καλύτερη ισορροπία:

Για όσους είναι λάτρεις της γιόγκα, η ενίσχυση του κέντρου είναι η κοινή συμβουλή σε μια πιο σταθερή βάση. Ωστόσο, τα τακτικά μασάζ ποδιών μπορεί να είναι ένα άλλο τέχνασμα για να βελτιωθεί η ισορροπία, σύμφωνα με μία μελέτη. Σε αυτό, οι ασθενείς έκαναν 30 λεπτά μασάζ τρεις φορές την εβδομάδα, οπότε άρχισαν να βλέπουν βελτίωση στη σταθερότητα.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα μασάζ ποδιών θεωρούνται συμπληρωματική πρακτική, δηλαδή, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για να φτάσουν στο μέγιστο δυναμικό τους. Σημαίνει αν θέλετε να μειώσετε το άγχος, τα μασάζ ποδιών μπορεί να είναι ένα μέρος της ρουτίνας διαχείρισης του στρες σας, αλλά δεν πρέπει να είναι η μόνη μέθοδος.

Το φυσικό χέρι + μασάζ ποδιών, δίνοντας στον εαυτό σας (ή τον σύντροφό σας) είναι αρκετά απλή και έχει άμεση αποπληρωμή στην αλλαγή της διάθεσης σας. Θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα.

Ξεκινήστε παίρνοντας μια αίσθηση για το πόδι σας, με ξηρά γυμνά χέρια. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, πιάστε και τρίψτε τα σαρκώδη μέρη του ποδιού μέχρι να φτάσετε στα δάχτυλα (Συνιστά να μένετε μακριά από τα οστά – αν δεν είστε εκπαιδευμένοι μπορεί να προκαλέσετε βλάβη.)
Μόλις τα χέρια και το πόδι σας θερμανθούν, μπορείτε να προσθέσετε λάδι βάσης. (Δοκιμάστε να ανακατέψετε αμυγδαλέλαιο με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας για ένα αναζωογονητικό μίγμα τις πρωινές ώρες ή χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεβάντας για το βράδυ). Ξεκινήστε τρίβοντας μία μέτρια ποσότητα λαδιού στα χέρια σας και στη συνέχεια προσθέστε περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σας .
Με τους αντίχειρες στο εσωτερικό της φτέρνας ξεκινήστε να κάνετε ελαφρύ κυκλικό μασαζ μοιρασμένο σε πίεση. Πιάστε την πατούσα με τα δάκτυλά σας και τον αντίχειρα και τρίβετε με κυκλικές κινήσεις, προτού μετακινήσετε στο δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα τραβώντας και κάντε μασάζ απαλά. Για τη φτέρνα, την μπάλα και τον αστράγαλο, χρησιμοποιήστε προσεκτικά την παλάμη του ενός χεριού και στρίψτε, σχεδόν όπως το χυμό πορτοκαλιού.

Μπορείτε να τερματίσετε το μασάζ όταν τα έλαια είναι αρκετά και έχουν εισχωρήσει μέσα στο δέρμα και είναι άκρως ενυδατωμένο.
Εάν θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο, μπορείτε να δοκιμάσετε στοιχεία ρεφλεξολογίας ή χρησιμοποιώντας σημεία πίεσης στα χέρια και στα πόδια για να βελτιώσετε τη διάθεση ή να αναζωογονήσετε άλλα μέρη του σώματος.
Υπάρχουν δύο βασικά σημεία πίεσης για να χτυπήσετε. Το κύριο είναι στη φτέρνα, που μπορεί να βοηθήσει με το άγχος. “Απλά πιέστε το μέσον της φτέρνας σας και μασάζ γύρω από μικρές κυκλικές κινήσεις.

Αφήστε τη κούραση του χειμώνα πίσω από τα ακροδάχτυλα σας και τολμήστε νέα βήματα, ανάλαφρα προς τη καλοκαιρινή ξενοιασιά.

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.