Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ότι παράλληλα με το δικό σου βίο και τα μονοπάτια της ζωής σου, ένα μυθιστόρημα μπορεί να γεννηθεί εντός σου απλά σαν πνευματικό παιδί να χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα για να γεννηθεί στο κόσμο; Έχει πιάσει ποτέ τον εαυτό σου στα πράσα να εφεύρει ιστορίες σεναρίου, ιδιόμορφους χαρακτήρες που θα περιηγηθούν σε έναν εσωτερικό κόσμο της αστείρευτης φαντασίας, διαλέγοντας σκηνικά δράσης αυτών;
Ξαφνικά να αρχίζετε να παραμιλάτε υιοθετώντας οπτικές γωνίες μέσα από αστείους διαλόγους;

Αυτό που κάποιοι βιάζονται να το κατακρίνουν ως παραφροσύνη, οι συγγραφείς το χαρακτηρίζουν τα πρώτα στάδια δημιουργικότητας.

Φανταστείτε τελικά να βγάλετε όλη αυτή τη δημιουργικότητα στη σελίδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η συγγραφή ενός μυθιστορήματος πρέπει να είναι σκληρή ή ότι θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος ή απλώς δεν έχουν ιδέα από πού να ξεκινήσουν.
Τι γίνεται όμως αν θα μπορούσατε να έχετε ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα μόλις 8 εβδομάδες από τη στιγμή που αρχίσετε να σχεδιάζετε;

Μετά από ανεξάντλητα σεμινάρια δημιουργικής γραφής σε όλα τα επίπεδα, αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή αυτό το site να βοηθήσει ανθρώπους που θέλουν να γράψουν το πρώτο τους βιβλίο.
Πώς να αγγίξουν αυτό το όνειρο, ξεκινώντας μικρά βήματα για να φτάσουν σε αυτό το μονοπάτι της συγγραφής.

Αν θαυμάζεις εκείνους τους συγγραφείς που τα βιβλία τους γίνονται best seller και η ιστορία του κάθε μυθιστορήματος, μοιάζει με εκείνη που έχεις στο μυαλό σου αλλά όταν την μοιράστηκες με φίλους και γνωστούς, την βρήκαν άνευ σημασίας και εσύ απογοητεύτηκες για την ρηχή σου σκέψη να την μοιραστείς, ήρθε η στιγμή να πάρεις το μάθημα της δημιουργικής γραφής, from dummy to genius, from reader to writer…

Αυτό το μάθημα θα σας δείξει πώς να προχωρήσετε από την ύπαρξη μιας ιστορίας σε ένα ολόκληρο μυθιστόρημα μέσα σε έξι εβδομάδες. Το μυστικό είναι στη γρήγορη μέθοδο γραφής και στον λεπτομερή χάρτη βιβλίων – διότι μόλις ξέρετε πού πηγαίνετε, όλοι αυτοί οι φόβοι «δεν μπορώ να το κάνω» θα λυθούν. Και αν έχετε ήδη κάνει το έργο του σιδερώματος της “μεγάλης εικόνας” από την αρχή, θα είστε ελεύθεροι να αφήσετε τους χαρακτήρες, τις ρυθμίσεις, τις ενέργειες σας κτλ. Να ζωντανέψουν. Η γραφή σας θα ρέει όπως ποτέ δεν θεωρήσατε δυνατή.

Και για του λόγου το αληθές, μόλις ξεκινήσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου το πρώτο μας online μάθημα, θα ξεκινήσω την συγγραφή του επόμενου πνευματικού παιδιού μου. Από την θεωρία να κολυμπάμε πάντα προς την πράξη…

Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε:

• Που να βρούμε το χώρο και το χρόνο να γράψουμε τις 5 σελίδες μας (2000 λέξεις) ημερησίως ακόμη και αν φαίνεται ακατόρθωτο.
• Σκιαγράφησε την πλοκή με λεπτομέρεια, βήμα- βήμα.
• Δημιούργησε χαρακτήρες που θα λατρέψουν ή θα μισήσουν οι αναγνώστες.
• Σκιαγραφήστε υπό-σκηνές της δράσης του βιβλίου.
• Ανακαλύψτε την σημασία της συναισθηματικής εμπλοκής και πώς να την πετύχετε.
• Διοργάνωσε όλο το χάρτη του μυθιστορήματος ως βοηθό σκιαγράφησης που θα σου λύσει τα χέρια.
• Πώς να αναπτύξεις ουσιαστικούς μα ιδιαίτερους διαλόγους που να διαφαίνονται μέσα από εκεί ο κάθε χαρακτήρας, το παρελθόν μα και η σύγκρουση ανάμεσα τους.
• Πώς να γράψεις όλα τα παραπάνω με την γρήγορη εκδοχή συγγραφής γα το πρώτο σου μυθιστόρημα και όχι μόνο!
• Πώς να γράφεις την αρχή ξεκινώντας από το τέλος του μυθιστορήματος.

Φανταστείτε τι θα αισθανθείτε μόλις πληκτρολογήσετε τη φράση «τέλος” στο πρώτο σας μυθιστόρημα. Ποια θα ήταν η αίσθηση του επιτεύγματος και της δημιουργικής έκφρασης;

Ο Νίκολας Σπάρκς λέει: «Η σύνταξη της τελευταίας σελίδας του πρώτου σχεδίου είναι η πιο ευχάριστη στιγμή στη γραφή, είναι μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής». Αυτό το μάθημα θα σας δείξει βήμα-βήμα ακριβώς πώς να γράψετε το βιβλίο που βρίσκεται μέσα σας

Το μάθημα θα γίνεται διαδικτυακά 1 φορά την εβδομάδα και η συνολική διάρκεια του είναι δύο μήνες με το χειρόγραφο του πρώτου μυθιστορήματος στα χέρια σας. Η τιμή είναι προνομιακή για τους αναγνώστες του site και θα δοθεί μόνο με κατοχύρωση θέσης.

Καλή δημιουργική αρχή…

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.