Φαντάζομαι πως δεν είμαι η πρώτη που αναζήτησα την ιστορία ενός επιτυχημένου ανθρώπου, όχι μετά το πέρας της ζωής του αλλά κατά την διάρκεια γνωριμίας με το έργο του στη κοινωνία ή και κάποια πράξη του μέσα σε αυτήν.

Κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη έχει μια ιστορία που λέει, κάτι που τον κάνει μοναδικό, προσθέτοντας στο σύνολο.

Είναι εύκολο να ξεχάσετε μερικές φορές ότι ο καθένας έχει μια ιστορία για να πει εάν αφιερώνουμε το χρόνο να ακούσουμε. Είμαστε τόσο συνηθισμένοι να ακούμε τις ιστορίες των ανθρώπων στις ειδήσεις ότι μερικές φορές χάνουμε το ίχνος του γεγονότος ότι ο τυχαίος ξένος στο λεωφορείο έχει επίσης μια συναρπαστική ιστορία για το πού ήρθε και πώς έφτασε εκεί που είναι. Η τεράστια ποικιλία των μονοπατιών σε αυτόν τον κόσμο, από τους άστεγους στους ταξιδιώτες του κόσμου, είναι ενδεικτικός του πόσο μπορούμε να μάθουμε από κάθε άτομο. Μερικές φορές ο ντροπαλός, ο ήσυχος άνθρωπος στην εργασία έχει την πιο εκπληκτική ιστορία ζωής και τα μεγαλύτερα όνειρα, εξαρτάται από εμάς να αφιερώσουμε χρόνο για να μάθουμε.
Μερικοί άνθρωποι ταξιδεύουν σε ένα δρόμο πλούτου και προνομίου, ενώ άλλοι αγωνίζονται βασιζόμενοι μόνο στον εαυτό τους, και οι δύο έχουν μεγάλες ιστορίες για να πουν. Κάθε άτομο μαθαίνει μαθήματα, κάνει επιλογές και αναπτύσσει μια μοναδική προοπτική, την οποία μόνο μπορούν να διεκδικήσουν και να μοιραστούν. Ακόμα και αν δύο άτομα που έχουν πολύ παρόμοια ζωή θα έχουν ελαφρώς διαφορετικές εμπειρίες, οδηγώντας τους σε διαφορετική οπτική γωνία, έτσι ώστε κάθε άτομο να παραμένει ένας θησαυρός που περιμένει να εξερευνηθεί.

Όταν βρούμε το χρόνο να θέσουμε ερωτήσεις και να ακούσουμε, διαπιστώνουμε ότι κάθε άτομο έχει μια συναρπαστική ιστορία και μια εντελώς μοναδική προοπτική από την οποία θα το διηγηθεί.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, έχουμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τον κόσμο γύρω μας με έναν νέο τρόπο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βαρεθείτε σε πάρτι, στο λεωφορείο ή σε μια συνομιλία με έναν ξένο. Όταν διατηρούμε τη σπίθα της περιέργειας και τη ζεστασιά που απαιτείται για να ανοίξουμε κάποιον, έχουμε πάντα μπροστά μας τα πράγματα μιας μεγάλης ιστορίας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ρωτήσουμε.

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.