Έχετε παρατηρήσει ποτέ πως όταν κάποιος τραυματίζεται και τα φέρνουν όλα στο χέρι, μερικές φορές τα τραύματα του επουλώνονται πιο αργά από το κανονικό; Παρότι ο ίδιος ο θεραπευόμενος επιθυμεί πραγματικά να αναρρώσει, η ευχαρίστηση όλη την αγάπη και την προσοχή που εισπράττει και η δικαιολογία να χαλαρώσουν μπορεί ασυνείδητα να καθυστερήσει η να εμποδίζει την αναρρωση τους.

 Όταν οι άνθρωποι αποκομίζουν κάποιο δευτερεύον όφελος από την επίπονη συμπεριφορά ή το συναισθήματά τους προσπαθουν να αλλάξουν, μιλάμε για δευτερεύον κέρδος. Αυτή η ανάγκη διατήρησης του δευτερευόντος κέρδους είναι συχνά ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια της μόνιμης αλλαγή τους.

Ποια κρυφά οφέλη μπορεί να αποκομίζετε από μία συμπεριφορά που γνωρίζετε ότι πρέπει να αλλάξετε; Τόσο ελκυστικά είναι συγκριτικά με τον πονο που γνωρίζετε ότι σας έχει προκαλέσει στο παρελθόν και στο παρόν αλλά και τον πόνο που θα σας προκαλέσει στο μέλλον; 

Πάρε ένα φύλλο χαρτί και απάντησε με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις:

1)  Τι θα μου κοστίσει αυτή η συμπεριφορά (ή το συναίσθημα) αν δεν αλλάξω; 

2) Τι θα χάσω στη ζωή μου αν δεν κάνω αυτή την αλλαγή; 

3)  Τι μου κοστίζει ήδη η παλιά συμπεριφορά νοητικά, συναισθηματικά, σωματικά, οικονομικά και πνευματικά; 

4) Πως επηρεάζει αυτό την καριέρα μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα; 

 Φανταστείτε έντονα και βιώστε τα ευχάριστα αποτελέσματα της αλλαγής. Ρωτήστε τον εαυτό σας: 

α)  Όταν θα αλλάξω, πως θα αισθανθώ για τον εαυτό μου; 

 β) Τι είδους ορμή θα δημιουργήσω κάνοντας αυτή την αλλαγή; 

γ)  Πως θα αισθανθούν οικογένεια και οι φίλοι μου; 

δ)  Πόσο χαρούμενος θα είμαι; 

ε) Δεν μου αξίζουν αυτά τα οφέλη τώρα;

 Ακόμη κι αν σου είναι δύσκολο να απαντήσεις ειλικρινά σε αυτές τις ερωτήσεις, κλείσε τα μάτια σου και οραματίσου τα αποτελέσματα της δράσης που θέλεις να πετύχεις. Το υποσυνείδητο τείνει να υλοποιεί τις εικόνες της πραγματοποιησης της δρασης μιας και ο χρόνος δεν υφίσταται στο σύμπαν!! Απλά συμπεριέλαβε όλες τις αισθήσεις σου στον οραματισμό σου!!!

Απο το βιβλίο του Άντονι Ρόμπινς, τα βήματα του Γίγαντα!

Θα μοιραστώ ένα προσωπικό παράδειγμα, εχθές μετά από πολλούς μήνες αδράνειας και δημιουργικότητας αποφάσισα να εκμεταλλευτώ την συνδρομή μου στο γυμναστήριο, μπήκα σ’ ένα μαγαζί με ρούχα αγόρασα ένα t-shirt γιατί φόραγα ήδη κολάν φόρμας γυμναστικής, έβγαλα την κάρτα της συνδρομής μου και έκανα check in σε μία νεα συνήθεια! Γυμναστικη, μυική γράμμωση και αλλαγή τρόπου ζωής!!!

Περνούσα  έξω από το γυμναστήριο αλλά πάντα  προσπερνούσα! Ενω τώρα υποσχέθηκα στον εαυτό μου να  πηγαίνω 3-4 φορές την εβδομάδα!!!

Baby steps become giant’s steps!!!

Μισής ώρας διάδρομος, σε 3 χιλιόμετρα νέας ζωής και ένα 45’ πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης είναι ένα υπέροχο δώρο στο σώμα, στην διάθεση και στην έναρξη της ημέρας μου!

Αν είναι εύκολο για εμένα, είναι εύκολο και για σένα!

Καλη αρχη στη νέα δράση σου!!!

Κωνσταντινα

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.