Υπάρχουν πολλές φορές μες την καθημερινότητα που ακούμε το κάλεσμα για αγάπη, εμπιστοσύνη μα σχεδόν ποτέ δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να νιώσουμε ότι παραδινόμαστε στο ανώτερο θέλημα του Δημιουργού που δεν θέλει να πονάμε. Θέλει να εξελισσόμαστε.

Και μέχρι τότε νιώθουμε εξάρτηση και προσκόλληση αντί αγάπη.

Εξουσία και έλεγχο αντι για παράδοση.

Φόβο αντί για εμπιστοσύνη.

Από το να υπομένουμε ότι μπορούμε να ανεχτούμε σε κάποιους τομείς της ζωής, ας παραδοθούμε με όλους τους τρόπους στην αγκαλιά της εξέλιξης, της αλλαγής και της αυτοπραγμάτωσης.

Ο παρακάτω διαλογισμός είναι το κλειδί μίας νέας συνειδητότητας, μίας κοσμικής αλλαγής  που αξίζουμε.

Καθίστε ήρεμα και αναπαυτικά στον καναπέ σας, βεβαιωθείτε ότι για πέντε λεπτά δεν θα σας αποσπάσει κάτι ή κάποιος την προσοχή και την συγκεντρωσή σας.

Φέρτε στο νου σας μία πρόθεση πάνω σε κάτι που θέλετε να σας συμβεί αλλά για κάποιο λόγο διστάζετε να το υλοποιήσετε. Οραματιστείτε πάνω στην εικόνα, στο στόχο ή το αποτέλεσμα τους και αφήστε την ροή της αναπνοής να κατευθυνθεί σε αυτή την εικόνα.

Ως γνωστόν ο Νους ακολουθάει την αναπνοή και έτσι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη σκέψη θα σας αφήσει.

Σηκώστε τα χέρια σας στο ύψος των ματιών, παράλληλα με το έδαφος και καλύψτε με τα 4 δάχτυλα της παλάμης σας, τα κλειστά βλεφαρά σας. Με τον κάθε αντίχειρα αντιστοίχως καλύπτετε τα αυτιά σας.

Με απαλή φωνή ψάλλετε ΟΜ για πέντε φορές στο ρυθμό της αναπνοής σας και νιώστε την ενέργεια του ήχου να πάλλεται σε όλο σας το πρόσωπο, τα χείλια και να δονεί το σώμα σας σαν να ήσασταν ένα κύμβαλο ήχου και φωτός.

Αφου ολοκληρώσετε τις πέντε φορές που ψέλνετε το μάντρα, φέρτε τα χέρια σας πάνω στα γονατά σας σε γκύαν μούντρα (ενώνετε τον αντίχειρα με τον δείκτη) για να ενωθείτε με την κοσμική σοφία, γνώση και επέκταση εαυτού σε όλα τα επίπεδα.

Επαναλάβετε μέσα σας πολλές φορές τις τρεις αυτές λέξεις…

Αγάπη, Παράδοση, Εμπιστοσύνη

(love, Surrender, Trust)

Και παραδοθείτε αρμονικά, ευνοικά και με εμπιστοσύνη στο νοήμά τους.

Αγκαλιάστε νοερά τον εαυτό σας με αγάπη και συμφιλίωση για το κάθε νέο κομμάτι που θα εναρμονίζετε κάθε φορά.

Επαναλάβετε καθημερινά την ίδια πρακτική για όσο χρονικό διάστημα θελήσετε. Μόλις 5 λεπτά ημερησίως είναι ιδανικά για μία όμορφη ενεργοποίηση αλλαγής μέχρι να αγγίξετε την αρχική σας πρόθεση στην αρχή του διαλογισμού.

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.