Κάθε στιγμή είναι δοκιμασία μα αναμφιβολα η μεγαλύτερη πρόκληση! Ίσως είναι μια μαθητεια που πρέπει να βιώσουμε μα ποτέ δεν είμαστε μόνοι στο πέρας της.

Νιώθω τις περισσότερες φορές ότι λίγο προτου να νιωσουμε το άγγιγμα από ένα ανεπαίσθητο χαστούκι της ζωής στο μάγουλο μας, ο φύλακας άγγελος μας, βρίσκεται εκ των δεξιων μας και με ενα αορατο φιλι, μας αγγίζει με τα χέρια του για να μην πονέσουμε τοσο πολύ.(Η παραπάνω είναι μία παρατήρηση για τους καλοπροαίρετους και  τους ευαισθητους ανθρώπους που ίσως να μοιράζονται την ίδια αίσθηση μα και το ιδιο συναίσθημα ως εμπειρία).

Ούσα δασκάλα της κουνταλίνι γιόγκα εδώ και λίγα χρόνια, μετράω της ζωής μου τα δύσκολα φεγγάρια και τις μέρες στο προκλήσεων ανα 40 μέρες. Ως αποτέλεσμα Προκλησης μιας πρακτικής ιεροτελεστίας γνωστής ως Sadhana! Σχεδόν σε κάθε μου στιγμή, δεν κάνω τίποτα άλλο από το να ψυθιριζω μαντρας. Για κάθε περίσταση πλημμυρισμένη είτε με δυσκολία είτε με ευκολία ώστε να αλλάξω είναι να εντείνω το προσδοκόμενο αποτέλεσμα.

Μερικά μόνο από τα δώρα που ξετυλίχτηκαν τη ζωή μου με μια κόκκινη κορδέλα είναι η διαλογισμοί της ευημερίας (Har, Har, Har), το μαντρα sat siri siri akal, για να αποχαιρετήσω ότι τετελεσμενο εχει διαγράψει κυκλική πορεία στη ζωή μου αλλά και να καλωσορίσω ότι αξίζει να έρθει μέσα σε αυτήν.

Δεν θα μπορούσα να την αγαπήσω περισσότερο αν δεν άκουγα το μάντρα ek ong kar sat gur prasaad, για να μάθω να σεβομαι την ανωτερη δυναμη αλλα και τις βουλες Της, να μου μετατρεπει οτι αρνητικο σε θετικο μεσα στη ζωη μου!

Την ιερη προσευχή So purkh, για να φέρω σύντροφο  ψυχής και της καρδιάς μου μέσα στη ζωή μου. Την διαλογιστική προσευχή dhan dhan ram das guru, για να ξεπεράσω σε έντονα συναισθήματα θλίψης και συναισθηματικής διαταραχής ώστε να επιτρέψουν στο σύμπαν να με αγκαλιάσει απλόχερα και να με παρηγορήσει.

Την κιρταν κριγια (Sa ta na ma) Για να αποδεχτώ τους κύκλους της ζωής, της εμπειρίας από τη γέννηση μου έως το θάνατο και την ανάσταση του εαυτού μου μέσα στην καθημερινότητα. Το τραγούδι, adi shakti, για να εναρμονίζουμε την θηλυκή αρχή της ύπαρξης και τελείως την δήλωση πρόκληση της ψυχής μου Sat Nam, διότι είναι μεγάλη ευθύνη να παραδέχεσαι στα πρώτα λεπτά της ημέρας ότι είσαι και αναλαμβάνεις να είσαι η αληθινή σου ταυτότητα. Να θυμάσαι ότι κανείς δεν είναι μόνος.

Όταν επιτρέπει στο νου, στο σώμα, στο πνεύμα, και στην ψυχή μου να γίνουν όργανο της συμπαντικης αγάπης, ειρήνης, αρμονίας από τον μικρόκοσμο της ύπαρξης του στο μικρόκοσμο του συλλογικού. Ας μη λησμονούμε ότι όταν η προσωπικότητα και η καθε της συνήθεια ενδυναμώνεται, απαιτεί κάποιες φορές αυτονόητα και άλλοτε τα παράλογα στο κυνήγι της επιβίωσης, τις φιλοδοξίες και της φημης,ενω η ψυχή πρέπει να εμπλουτίζεται από το πνεύμα για να φέρεις εις πέρας την αποστολή της.

Κάποιες φορές η προσωπικότητα είναι το νήμα που ξεφτίζει από μέρα σε μέρα ενω η ψυχη ειναι ένας αιώνιος αργαλειός για να υφάνει όνειρα, αξίες σε όλο της το φάσμα. Φέρε την πρακτικη της κουνταλίνι γιόγκα στη ζωή σου. Ίσως μία φράση από οσες δεν κατάφερα να πω, να μπορείς εσύ μέσα από τη ζωή σου και την βιωματική πρακτικη να την διδαξεις!

Κάθε φορά που θα λέμε Σατ Ναμ και θα κοιταζόμαστε στα μάτια, απλα θα αναγνωρίζουμε, ότι ο ανώτερος μου εαυτός κατοικεί στο βλέμμα σου και ο ανώτερος σου εαυτός κατοικεί στο δικό μου.

Από την Κωσταντίνα Δήμου

Η Κωνσταντίνα Δήμου (Sat Ravi kaur) διδάσκει μαθηματα κουνταλίνι Γιόγκα για απελεύθερωση από το πόνο και τα μπλοκαρίσματα στην προσεγγιση της Αγαπης και της ευτυχίας, στη Κηφισιά.

Επικείμενο Workshop,”Dying into life”, αγγίξτε την ζωή μέσα από το φόβο του θανάτου. Κοντά σας τον Ιανουάριο.

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.