Κάθε άνθρωπος έχει πάρα πολλά πράγματα που τον κάνουν ευτυχισμένο. Προσωπικά διάλεξα 10 από αυτά και δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Χάρισε χαμόγελα! Δεν κοστίζουν μα είναι ανεκτίμητα!

Δεν είναι τυχαίο ότι διαλέγουμε στη ζωή μας ευγενικούς ανθρώπους που μας κάνουν και χαμογελάμε. Και είναι πάρα πολύ όμορφο να σκέφτεσαι ότι ομοίως είσαι στην ζωή των ανθρώπων για το χαμόγελο σου!

Δεν κοστίζει τίποτα μα ακτινοβολεί η αύρα σου και δίνει μόνο χαρά!  Κάποτε ένας νεαρός σε μία γνωστή αλυσίδα καφέ, με κεράσε ένα κρουασάν επειδή ήμουν το μοναδικό πρόσωπο που του χαμογελάσε εκείνη την ημέρα. Τί πιο γοητευτικό από αυτό το άγγιγμα ψυχής! Μού έφερε δάκρυα συγκίνησης στα μάτια!

Κάνε στον εαυτό σου μία μικρή χάρη…

 Πότε έκανες  στον εαυτό σου ένα μικρό χατίρι; Αγόρασες ένα δαχτυλίδι, ένα ρούχο, ένα βιβλιο που ο τίτλος του, σου τράβηξε την προσοχή; Αν το σκέφτεσαι πολύ, σημαίνει ότι δεν έχεις τον εαυτό σου στα πούπουλα.  Ένα μικρό χατίρι, δεν είναι ένα ακριβό δώρο.

Ίσως όμως μπορεί να είναι μια μεγάλη πράξη που σηματοδοτεί μία αλλαγή. Εντός σου!Προσωπικά κάθε φορά που ολοκληρώνω ένα θεατρικό έργο, αγοράζω στον εαυτό μου ένα όμορφο δώρο.  Ενδόμυχα είναι ένας μικρός νευροσυσχετισμός  που με βοηθάει να συνεχίζω να δημιουργώ.

Ίσως ήρθε και η σειρά σου.  Χάρισε εσύ στον εαυτό σου αυτό που περιμένεις από τους άλλους!  Αν δεν το κάνεις εσύ ποιός περιμένεις να το πράξει;

Διαλογίζομαι σημαίνει ζω!

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν το διαλογισμό, με την γιόγκα, με οποιαδήποτε μορφή ασκητισμού και αντιδρούν !  Μα ακόμα και φλόγα ενός κεριού να ατενίζεις για 5’μέσα στην ημέρα, κάνεις ένα διάλειμμα από το λογισμό σου ! Και αυτό είναι η ετυμολογία της λέξης διαλογισμός!

Ο δικός μου αγαπημένος διαλογισμός ειναι η αναπνοή του ενός λεπτού! Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα εισπνοή, 20 δευτερόλεπτα κράτημα αναπνοής, 20 δευτερόλεπτα εκπνοή! Ενδέχεται στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα να ζοριστείτε και στα 20 τελευταία να βγάλετε νωρίτερα όλο τον συμπιεσμένο αέρα ή την πρανική ενέργεια!

Ίσως αυτό να μαρτυράει την φύση σας στο λαμβάνειν ή το δίνειν!

Συνεχίστε για 5’ και θα βελτίωσετε πολύ τον τρόπο που έχετε μάθει να δίνετε και να παίρνετε!

Ένα σαββατοκύριακο βυθισμένο στην σιωπή…

Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα επιλέξτε να βυθιστείτε στη σιωπή! Κλείστε τα μάτια σας και κοιμηθείτε, διαλογιστείτε. Όμως μείνετε μακριά από κάθε περίσπαση του κινητού σας, του facebook, instagram! Επειδή ο νους φλυαρεί με 1000 σκέψεις ανα ανοιγοκλείσιμο του ματιού, κρατηθείτε μακριά απο τοξικούς ανθρώπους και από οποιαδήποτε ενασχόληση σας παρακινεί να σκεφτείτε και να προβληματιστείτε! Όταν δεν εκφράζονται τα χείλη, όταν δεν κοιτούν τα μάτια, όταν δεν διαβάζει το βλέμμα άρθρα, τότε ηρεμεί και ο νους.   Η πρακτική αυτή ονομάζεται Vipasana  Και μπορείτε να την αναζητήσετε στο Google για τα οφέλη της. Αν αποφασίσετε να την ακολουθήσετε, ειδοποιήστε τους φίλους σας και τους γνωστούς σας ότι θα είστε για ένα Σαββατοκύριακο εκτός για να μην σας αποσπάσουν! Στο πέρας της πρακτικής, θα γίνεται πιο ευαίσθητοι στους λεπτοφυείς ήχους,  Και θα έχετε χαρίσει ένα 48ώρο διακοπών στο νου σας. Γιατί συνήθως σε κάθε καλοκαιρινή, χριστουγεννιάτικη, πασχαλινή περίοδο διακοπών, την αργία την απολαμβάνει μόνο το σώμα μας ! Όχι ο νους!

Χαρίστε στο θυμό σας μία πνευματοπαγίδα…

Αυτή η πρακτική είναι η αγαπημένη μου και οι ρίζες της ειναι Σαμάνικης Προέλευσης!  Αν είστε ένας άνθρωπος που θυμώνει με το παραμικρό, και γεμίζει τον εαυτό του οργή, απωθημένα, τότε είναι μια κατάλληλη πρακτική για εσάς.

Αγοράστε ένα στρογγυλό ταψάκι μίας χρήσης, και γεμίστε το με χώμα!  Βγείτε μια βόλτα στη φύση, και πάρτε μικρά κλαράκια, φύλλα από δέντρα στέλνοντας πάντα ευλογίες  στο δέντρο που του αφαιρείτε κομμάτια του, αλλά Είναι μόνο για καλό, είναι μόνο για αυτοθεραπεία! Τοποθετήστε το ταψάκι σε έναν ιερό χώρο για σας και πείτε μέσα σας μία προσευχή. Έπειτα εστιάστε σε ένα άτομο, η μία σκέψη που σας αιχμαλωτίσε την προσοχή, την γαλήνη σας και φυσήξτε αυτή την αρνητική σκέψη, σε ένα κλαράκι ή φυλλαράκι και αφήστε την μέσα στο ταψάκι!!!  Τρία με πέντε φύλλα είναι αρκετά για την πρακτική μίας ημέρας! Στο πέρας της εβδομάδας αν το κάνετε κάθε μέρα, εστιάστε στα φύλλα που βρίσκονται μες το χώμα. Και αν θέλετε, το θεωρείτε απαραίτητο μπορείτε να τους αλλάξετε θέση. Με αυτό τον τρόπο αλλάζετε  χρονικά τα γεγονότα γύρω από ενα συμβάν που σας πόνεσε ή σας σύγχυσε.  Ο χρόνος είναι μόνο για τη γη και όχι για το σύμπαν. Το στρογγυλό ταψάκι, είναι ένας κύκλος χρονικός της κάθε στιγμής. Κάντε το κάθε μέρα αν νιώσετε ότι το χρειάζεστε για να οδηγηθείτε στην συγχωρέση και την σιωπή.   Μετά από αρκετό διάστημα θα συναισθανθείτε  ότι κάθε αρνητική σκέψη μπορείτε να την αφαιρείτε απο το πεδίο σας με ένα φύσημα!   Όταν θα νιώσετε, οτι το ταψάκι σας έχει γεμίσει αρνητική ενέργεια, μπορείτε να εναποθέσετε το χώμα του στη γη.  Μα για κανένα λόγο, μη φυτέψετε ποτέ κανένα λουλούδι μέσα εκεί. Ο χρόνος της ζωής του θα είναι σύντομος μέσα στον κήπο της πικρίας σας!  Είναι μία ιερή πρακτική!  Θα δείτε τον εαυτό σας να αλλάζει. Να μη συγχύζεται με μικροπράγματα !

Λίστα ευγνωμοσύνης!

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να κλείνεις την ημέρα σου με μια λίστα ευγνωμοσύνης πέντε πραγμάτων που σου άλλαξαν την κοσμοθεωρία! Είναι ένας μικρός διαλογισμός μόλις 11’ και αξίζει να τον ξεκινήσεις από σήμερα! Η ευγνωμοσύνη είναι ο δρόμος προς την αφθονία!

Ευγνωμονώ σημαίνει αφθονώ…

Παρατηρήστε γύρω σας, τους όμορφους χαμογελαστούς ανθρώπους, τα όμορφα σπίτια με τους ανθισμένους κήπους και στείλτε την ευλογία της καρδιάς σας για τους ανθρώπους που τα έχουν, να τα χαίρονται!   Κάνοντας χώρο στην καρδιά σας  να χαρεί για τα αποκτήματα τον άλλων, κάνετε ένα χώρο μέσα σας για τα μελλοντικά δικά σας!  Σε αντίθετη περίπτωση, μια γεμάτη καρδιά από θλίψη, δίνει στο σύμπαν το μήνυμα της έλλειψης και όχι της πληρότητας!  Μα όταν φθονούμε, απλά δεν θα αφθονούμε.

Τιμώ τους κύκλους της σελήνης…

Σε κάθε ημερολόγιο υπάρχει εγεγραμμένο το διάστημα της νέας σελήνης όπου δρομολογώ νέες δραστηριότητες και νέα χόμπυ ενώ καταγράφω σε ένα ημερολόγιο βραχυπρόθεσμους στόχους! Ομοίως στο πέρας κάθε πανσελήνου, διώχνω ότι δεν χρειάζομαι πια! Από την μία φάση της σελήνης εώς την άλλη μεσολαβούν 14 ημέρες ενώ ο κάθε κύκλος από την νέα σελήνη στην επόμενη διαρκεί 28 ημέρες!

Λίστες συγχώρεσης

Ανά επταετία  η κάθε ψυχή χαράζει νέους κύκλους συνειδητότητας. Ίσως αυτό το διάστημα να έχουν μεσολαβήσει κάποιες συγκρούσεις με αγαπημένα άτομα! Από μικρά καυγαδάκια μέχρι οριστικές ρήξεις τόσο σε φιλικές όσο και σε συντροφικές σχέσεις! Αντί να γεμίζουμε θυμό καλό θα ήταν να φτιάχνουμε μία λίστα συγχώρεσης!  Θα ήτανε καλό να σκεφτούμε ότι η σχέση μας με κάποια συγκεκριμένα άτομα δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Εμφανίστηκαν στη ζωή μας για να μας δώσουν ένα μάθημα και ομοίως πρέπει να τους αποδεσμεύσουμε από ένα φαύλο κύκλο θυμού και τιμωρίας. Εφικτό να μην είναι μεγάλη η λίστα γιατί φανερώνει πολλά για τον χαρακτήρα μας! Εκεί βάζουμε ονόματα ανθρώπων που πληγώσαμε, μας πλήγωσαν και δεν λησμονούμε να προσθέσουμε και το δικό μας όνομα! Ο εσωτερικός μας κριτής έχει πάντα μία λίστα μικρών κατηγοριών για το άτομο μας και ίσως είναι η αιτία για την ύπαρξη όλων όσων χωράνε μέσα στην λίστα! Όσο συχνά μπορούμε, κλείνουμε τα μάτια μας και στέλνουμε αγάπη, φως σε κάθε άνθρωπο αυτής της λίστας! Τις πιο θετικες μας σκέψεις για την εξέλιξη της ψυχης του! Απο τα Χριστούγεννα μέχρι το Πάσχα είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων στην λίστα!  Μεγαλώνοντας εντός η λίστα θα πρέπει να μικραίνει! Όχι να πολλαπλασιάζεται!

Μια μικρή αγκαλιά, μια πατρίδα αγάπης

Το ότι ο εαυτός μας βρίσκεται πάντα μέσα στην λίστα της συγχώρεσης σημαίνει ένα πράγμα. Δεν τον αγκαλιάζουμε συχνά και δεν του δίνουμε αγάπη. Κάθε μέρα μόλις ξυπνήσεις το πρωί, αγκάλιασε το σώμα σου, τον εαυτό σου, πες στον εαυτό σου σ’ αγαπώ και ξεκινά την ημέρα σου με αγάπη. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις κάτι διαφορετικό, που θα θυμίζει καλοσύνη και στους άλλους !

Η αγάπη είναι η πατρίδα της καρδιάς.  Και οι 10 παραπάνω τρόποι, είναι ένα όμορφο ταξίδι να σε πάει εκεί.  Να σε ταξιδέψει μέσα στον υπέροχο εαυτό σου.

Καλή Αρχή!

Κωνσταντίνα

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.