Αυτή την εποχή δεν ξέρω πως συμβαίνει αλλά νιώθω πως η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από ένα Οχτάρι.

Τα πάντα περιστρέφονται γύρω μου ως δράσεις, δούναι και λαβείν.  Και είμαι ταυτόχρονα και πομπός και δέκτης. Σαν να θερίζω ότι έσπειρα. Εκεί που οι άλλοι κλαίνε εγώ μαθαίνω να γελώ και κυκλικά βεβαίως το αντίστροφο.

Στην αριθμολογία η ημερομηνία γέννησης μου συνθέτει ένα 8. Μα πρώτη φορά το βλέπω να με κυκλώνει και να με αφορά. Να εισέρχομαι στην δίνη των στιγμών του. Μία να πέφτω και μία να σηκώνομαι έτσι ξαφνικά.

Δυστυχώς θέρισα πολλά. Πιο πολλά σε δάκρυα λύπης πάρα σε δάκρυα χαράς, αρχής γενομένης του περσινού καλοκαιριού με την σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα- Υδροχόου.

Σύμφωνα με την εξελικτική αστρολογία σε αυτόν τον άξονα έχω το Βόρειο και τον Νότιο Δεσμό μου. Και μία έκλειψη συμβαίνει να σου φανερώσει μία έλλειψη που όταν θα φανερωθεί θέλει ένα εύλογο διάστημα 6 μηνών για επούλωση και θεραπεία και για να κλείσει ο κύκλος μίας καρμικής τρικυμίας..

Και κάπου εδώ, ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για το Κάρμα.

Είναι μία σανσκριτική λέξη που αποτελείται από δύο συνθετικά. Το ΚΑΡ που σημαίνει ΔΡΑΣΗ  και το ΜΑ που είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της δράσης. Κάποιοι αναφέρονται στο ΚΑΡΜΑ ως μία ενέργεια αιτίας και αποτελέσματος, κάποιοι σαν μία νοητή γραμμή ανάμεσα σε δράση και αντίδραση και στοχευμένα πάντα  σαν ένα συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Δούναι και Λαβείν της ζωής μας.

Η σχέση αιτίου αποτελέσματος και εμμέσως η ηθική συνέπεια του νόμου του κάρμα στα πλαίσια της χριστιανικής διδασκαλίας έχει διατυπωθεί ότι αντιστοιχεί στη ρήση του αποστόλου Παύλου όπου επισημαίνεται:

«Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει» (Προς Γαλάτες 6:7)

 

 

Ο άνθρωπος  υφαίνει το κάρμα του με τις δικές του σκέψεις, λέξεις και πράξεις. Και ενώ για μία στιγμή φαίνεται βολικό να είναι η ψυχή του ο πομπός, σίγουρα και αναπόφευκτα θα είναι κάποια στιγμή μέσα στο πλήρωμα του χρόνου ο δέκτης όσων έστειλε. Όλη αυτή γνώση είναι καταγεγραμμένη σε μία συμπαντική βιβλιοθήκη από ενσάρκωση σε ενσάρκωση και με τα κατάλληλα ενεργειακά ερεθίσματα το καρουλάκι μίας δραματικής ταινίας για την ίδια την ψυχή θα ξετυλιχτεί κωμική για κάποια άλλη αντιστρόφως. Δες το ΚΑΡΜΑ της εκάστοτε ψυχής σαν έναν καθρέφτη όπου αντανακλά όλα τα γεγονότα, τις καταστάσεις, με το ίδιο μέγεθος των δράσεων, των συναισθημάτων μέσα από το πρίσμα και την διάθλαση χρωμάτων.

Αν αδικήσεις κάποιον ομοίως αυτό θα σου συμβεί. Και ο Κρόνος θα σε θυμηθεί όταν θα το έχεις λησμονήσει.

Ο κλέφτης μίας προηγούμενης  ζωής θα γίνει θύμα κλοπής σε μια επόμενη. Ο πλούσιος, φτωχός, ο αλαζόνας και ο υπερφίαλος, τυφλός κ.ο.κ.

Το κάρμα δεν είναι τιμωρία μα μία συμπαντική υπενθύμιση ότι ένας κύκλος αποτελείται από δύο αντίθετες ροές.

Η κάθε ψυχή, είναι ένα μικρό σακουλάκι που συγκεντρώνει μέσα τις καλές και κακές στιγμές σε αφθονία ή έλλειψη. Ένα μεγάλο βάρος συνθέτει και μία δύσκολη ενσάρκωση μα και ένα ανάλαφρο σακούλι την έλλειψη μίας συνειδητής ζωής.

Το παν στο σχολείο της ζωής είναι η συνειδητότητα να φερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας φέρονται και να μην πράττουμε το αντίθετο.

Να δρούμε μα να μην αντιδρούμε.

Να βοηθάμε τους συνανθρώπους και να μην λησμονούμε ότι η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα μπορεί να βρισκόμαστε στην θέση τους αύριο.

Πολλές φορές θλίβομαι όταν βλέπω μία άσχημη συμπεριφορά απέναντι στους μετανάστες, σαν να είναι εκείνοι οι θύτες μίας οικονομικής καταστροφής της χώρας που εξίσου μας προσφέρει στέγη και επιβίωση.Να μάθουμε να τους φερόμαστε όπως θα θέλαμε να μας φερθούν ως μετανάστες σε μία άλλη χώρα αφού πολλές εξαθλιωτικές συνθήκες τρέπουν τους ανθρώπους σε μετανάστευση και φυγή για ένα καλύτερο αύριο. Αν τους κοιτάμε με φθόνο και με μίσος, ετσι θα μας κοιτάξουν κάποια μέρα οι κάτοικοι μίας άλλης χώρας με μία καλύτερη προσοδοφόρα πραγματικότητα.

Έτσι και αλλιώς κανένας πολιτικός δεν αγαπάει τη χώρα του για αυτό και θέλει με κάθε τρόπο να την καταστρέψει αφού με κάθε του υπογραφή συναινεί σε ένα συμφωνημένο σχέδιο εξόντωσης, όποιο και αν είναι το χρώμα της διαφορετικότητας, όποια και αν είναι η παράταξη, ίδιο το άρωμα της προδοσίας . Μα ας μην φοράμε τα ρούχα της δικής τους προδοσίας πάνω στα δικά μας γιατί απλά λερώνουμε τις όποιες ποιότητές μας. Ας μην γίνουμε οι εχθρικοί τους συλλογισμοί.

Μέσα από εμάς ζούνε γι’ αυτό σπείρουνε αδικίες για να γευτούν κέρδος.

Ας γίνουμε αυτό που πλαστήκαμε να γίνουμε. Μία αγκαλιά ανιδιοτελούς αγάπης.

Ας γίνουμε καλύτεροι παρατηρητές των λέξεων και των πράξεων που εκφράζει η ψυχή μας, τοποθετώντας πάντα την ψυχή μας, στο άλλο μισό της γέφυρας για να μην βγει ποτέ από τα χείλη μας η φράση… Karma is a bitch baby…

 

Από την Κωνσταντίνα Δήμου