Η Εβίτα Ζαχαριάδου δεν είναι μία τυχαία αστρολόγος. Μπήκε στην ζωή μου πριν από 7 σχεδόν χρόνια και έκτοτε νιώθω πως έχω αλλάξει. Χρόνο με το χρόνο, στιγμή μες την στιγμή του. Γιατί στο βλέμμα της δεν είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος μα μία ψυχή που ψάχνει τον προσανατολισμό της μέσα από αστρολογικές συντεταγμένες, καρμικές συμπτώσεις και διασταυρώσεις σε μονοπάτια ευκαιριών. Αν και αιγόκερως, έχει βρει το δικό της αρχετυπικό τρόπο να την αφορά η αστρολογία και η προσωπική εξέλιξη και δεν σε φορτώνει με πληροφορίες που αποτελούν ψυχικό βάρος για να κάνει επίδειξη γνώσεων. Η Εβίτα για εμένα, είναι η πυξίδα που χρειάζεται κάθε ψυχή για να βρει το φως της και όπως πρεσβεύει και η θεωρία του Human Design που διδάχθηκα από εκείνη, σε κάθε μου πορεία η ίδια είναι ο οδηγός της δικής μου διαδρομής και εγώ με πίστη και με εμπιστοσύνη, απλά απολαμβάνω την δική μου βόλτα ως παρατηρητής της ζωής μου. Εύχομαι μέσα από την παρακάτω συνέντευξη να σας βοηθήσει και να σας καθοδηγήσει να μπείτε και εσείς σε τροχιά εξέλιξης και αλλάγης σε μια συνειδητότητα που σας περιμένει.

1) Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την αστρολογία; Τι πρεσβεύει για σένα;

Αρχικά η Αστρολογία δεν ήταν για μένα, παρά μόνον άλλο ένα σύμπτωμα διαμαρτυρίας, επανάστασης και ανατροπής, όλης της προηγούμενης στάσης ζωής μου. Αν και ανέκαθεν μου κινούσε το ενδιαφέρον, δεν την είχα καθόλου σε υπόληψη.
Μετά από κάποιες περιπέτειες της ζωής, αποφάσισα να μην ξανακάνω τίποτα λογικό, και υπεύθυνο και τότε ήταν που στράφηκα σε αυτήν για χόμπι, χωρίς να έχω καμιά σοβαρή προσδοκία.
Ο σκοπός μου ήταν καθαρά ψυχαγωγικός… σαν ένα χαζοφλερτάρισμα, που όμως έμελλε να εξελιχθεί, στον μοιραίο έρωτα που θ’ άλλαζε το νόημα της ζωής μου, μ’ ένα ζευγάρι γυαλιά για να την βλέπω πιο καθαρά και μια γλώσσα για να επικοινωνώ μαζί της.
Το πώς η Αστρολογία έγινε επάγγελμά μου, ήταν κάτι μοιραίο κι αναπάντεχο που προέκυψε χωρίς επιλογή δική μου.
Θα σου έλεγα μάλιστα και χωρίς καμιά υπερβολή, πως με κυνήγησε σθεναρά, μέχρι να υποκύψω και ν’ αποδεχτώ να την ασκήσω επαγγελματικά και αργότερα να την διδάξω κιόλας.

2) Υπάρχουν φορές που ακολουθείς την ελεύθερη βούληση σου ότι και να λέει ο αστρολογικός σου χάρτης; Σου βγήκε σε καλό όταν Ακολούθησες την καρδιά σου ή την γνώση σου;

Αν υποθέσουμε πως δεχόμαστε πως υπάρχει η ελεύθερη βούληση (όπως την εννοεί ο καθένας), ο αστρολογικός χάρτης δεν την αντιμάχεται. Ο χάρτης δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτήν ή ανταγωνιστικό με αυτήν, ελεύθερη ή μη. Είναι απλά, μια αναπαράσταση της συνείδησής μας.
Ουσιαστικά, μέσα από έναν αστρολογικό χάρτη, ερμηνεύουμε τον τρόπο που γίνεται αντιληπτή σε μας, η εμπειρία της ανθρώπινης ζωής.

Κριτήριο δράσης μου πάντως, δεν είναι το πιθανό αποτέλεσμα που εικάζεται από την μελέτη ενός χάρτη, αλλά η διαδρομή.
Για ν’ απαντήσω και στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, αν μου βγήκε σε καλό όταν ακολουθώ καρδιά ή γνώση, θα πρέπει να σου πω πως δεν τα ξεχωρίζω εύκολα στην δική μου συνείδηση.
Στην καρδιά μου υπάρχει αγάπη για την γνώση. Κι ο δικός μου τρόπος για να την αποκτώ, είναι μέσα από την έρευνα και την βιωματική εμπειρία, όχι την θεωρία.
Ότι και να λέει λοιπόν ένας χάρτης, αποκτώ την γνώση του μόνο στον χρόνο που η ίδια η εμπειρία, θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει οτιδήποτε εικάζεται από την θεωρία.

3) Μετά την Αστρολογία μπήκες στο Human Design. Τι είναι το Human Design και πως έχει αλλάξει τη ζωή σου;

Το Human Design εμπεριέχει Αστρολογία, γι’ αυτό και ξεκίνησα να το εξερευνώ. Χρησιμοποιεί επίσης τα στοιχεία γέννησης όπως και η Αστρολογία αλλά δεν είναι Αστρολογία.
Μια από τις κύριες διαφορές τους είναι πως η Αστρολογία χρησιμοποιεί την ερμηνεία αρχετυπικών λειτουργειών με σκοπό την βελτίωση, μέσω άσκησης ελέγχου με τον νου. Θα έχεις ακούσει να λέγεται, «Ο σοφός κυβερνάει τ’ άστρα του»…
Αντιθέτως, το Human Design χρησιμοποιεί λογικά – μηχανικά μοντέλα για τις αρχετυπικές λειτουργίες με σκοπό την παραίτηση από τον έλεγχο του νου και την ανάδειξη της σοφίας της συνείδησης του σώματος που μας φιλοξενεί και ξέρει πού ήρθαμε να πάμε.
Θ’ ακούσεις να λέγεται, πως «δεν έχουμε επιλογή»… παρά να εκφράσουμε την φύση μας.
Ο πραγματικός μας άθλος είναι ν’ αφυπνίσουμε την συνείδηση του «επιβάτη – παρατηρητή» στο γήινο εξελικτικό ταξίδι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας του.

Για μένα λοιπόν το Human Design είναι ενθύμηση κι επιστροφή στον πραγματικό εαυτό που απολαμβάνει το ταξίδι.
Με την Αστρολογία ήταν σαν να ήμασταν παλιοί γνώριμοι και είχαμε στημένο ραντεβού από το παρελθόν.
Το Human Design το βλέπω σαν μια αναβάθμιση, ένα «σκονάκι» απ’ το μέλλον…
Αν ο μελλοντικός μου εαυτός προσπαθούσε να βοηθήσει τον εαυτό του παρελθόντος να θυμηθεί όσα χρειάζεται για να φτάσει εκεί που θέλει, θα φρόντιζε να τον συναντήσει με το Human Design.

Η Αστρολογία μου έδωσε τον τρόπο να βλέπω τη ζωή και να επικοινωνώ μαζί της και το Human Design μου έδωσε τον τρόπο να την κατανοώ και να την εμπιστεύομαι. Κατ’ επέκταση (τολμώ να πω), με βοήθησε να συμφιλιωθώ και με τον θάνατο.
Η Αστρολογία με γοητεύει και με συναρπάζει. Συνειδησιακά όμως στην επαγγελματική μου πρακτική, με είχε στην αμφιβολία, στην ανασφάλεια, στην «τσίτα».
Την Αστρολογία δεν την επέλεξα επαγγελματικά, μ’ επέλεξε. Δεν έχω επιδιώξει ποτέ να την συστήσω σε ανθρώπους που δεν την έχουν επιλέξει οι ίδιοι.
Το Human Design, με οδήγησε στην εσωτερική ασφάλεια, την αυτό-αγάπη, την αποδοχή, την εμπιστοσύνη.
Το Human Design όχι μόνο το επιλέγω για την προσωπική μου ζωή αλλά και στην επαγγελματική μου πρακτική το χρησιμοποιώ παράλληλα με το Coaching και την Αστρολογία και το συστήνω.

4) Γιατί θα προέτρεπες τους ανθρώπους να ακολουθήσουν το σχέδιο της ζωής τους;

Για ν’ απελευθερωθούν, ν’ αγαπήσουν τον εαυτό τους και ν’ απολαύσουν απενοχοποιημένα, μια ζωή αυτοεκπλήρωσης μ’ εμπιστοσύνη.

5) Ποια είναι τα πρώτα σχόλια που ακούς από ανθρώπους που έρχονται στο σεμινάριο αυτό;

«Αχάαα…!!!», «Μμμ…!!!»
Και αργότερα όταν μπαίνουν στον βιωματικό πειραματισμό…
«Μα, είναι στ’ αλήθεια τόσο μαγική η ζωή?!!!»

6) Έχεις έρθει ποτέ σε σύγκρουση με την μεθοδολογία της αστρολογίας; Κουμπώνει απόλυτα στις επιλογές και στην καθημερινότητα των στιγμών σου;

Η Αστρολογία έχει μεγάλη γκάμα από μεθοδολογίες, κλάδους κι εξειδικεύσεις.
Αν μια μεθοδολογία προκύπτει ασταθής ή αναξιόπιστη, μου δημιουργεί περισσότερες ερωτήσεις – προβλήματα παρά απαντήσεις – λύσεις, απλά την εγκαταλείπω.
Σαφώς κάθε μεθοδολογία που επιλέγω να χρησιμοποιώ, κουμπώνει σ’ αυτό που μ’ εκφράζει.

7) Ποια κατεύθυνση της αστρολογίας σε αφήνει παγερά αδιάφορη και ποια σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και γιατί; Η Ωριαία, η παραδοσιακή, η Καρμική ή η Εξελικτική αστρολογία;

Ωωω, μου ανοίγεις μεγάλο θέμα…
Η Ωριαία Αστρολογία ήταν η μεγάλη μου αγάπη γιατί διαπιστωμένα, είναι το πιο αξιόπιστο σύστημα για πρόβλεψη ακριβείας. Από την αρχή της επαγγελματικής μου πορείας, την μεθοδολογία της την έχω χρησιμοποιήσει επαγγελματικά όσο καμιά άλλη.
Ιδίως για 14 χρόνια που εργάστηκα σε τηλεφωνικές γραμμές, και όλοι οι πελάτες ζητούσαν συγκεκριμένη πρόβλεψη, ήταν η κύρια μέθοδος που χρησιμοποιούσα κι αυτή που μ’ έχει βγάλει ασπροπρόσωπη.
Ωστόσο, επέλεξα να μην την χρησιμοποιώ πλέον επαγγελματικά (παρά μόνον κάτω από ειδικές συνθήκες) γι’ αυτό και στο τέλος του 2013, έκλεισα την γραμμή των τηλεφωνικών υπηρεσιών μου.
Όχι γιατί ξαφνικά με άφησε παγερά αδιάφορη όπως με ρωτάς αλλά για λόγους δικής μου δεοντολογίας, όταν ένιωσα πως θέλω ν’ απομακρυνθώ απ’ το κομμάτι της αμιγούς πρόβλεψης.
Η μακριά μου πορεία στην επαγγελματική Αστρολογία με δίδαξε, πως η πρόβλεψη αυτή καθαυτή ακόμα κι όταν είναι σωστή, σαν αυτοσκοπός της Αστρολογίας, όχι μόνο δεν προσθέτει πραγματική αξία στη ζωή των ανθρώπων αλλά είναι δυνατόν και να την βλάπτει.

Κάνοντας λίγο αστρολογικό black humor συνηθίζω να λέω, πως όπως και με το κάπνισμα, έτσι και οι προβλέψεις πρέπει να δίνονται με την επισήμανση:
Προσοχή, η πρόβλεψη μπορεί να βλάψει την υγεία.

Θεωρώ λάθος, να ταυτίζεται η αξία της Αστρολογίας με την μελλοντολογία. Η πρόβλεψη δεν είναι παρά μόνον ένα «σύμπτωμα» της Αστρολογίας και κατά τη γνώμη μου, καθόλου χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις, για τις οποίες δεν μπορώ να επεκταθώ στα πλαίσια μιας συνέντευξης.
Θα πω μόνο, πως έχω παρακολουθήσει ανθρώπους να χάνουν τελείως τον εαυτό τους με αφορμή την αστρολογική πρόβλεψη.
Τους έχω δει να εξαρτώνται από τον αστρολόγο, να εθίζονται στην πρόβλεψη, να την χρυσοπληρώνουν, να παίρνουν σβάρνα όλους τους αστρολόγους, μελλοντολόγους και λοιπούς, να χάνουν δουλειές γι’ αυτήν, να χάνουν περιουσίες, να βουλιάζουν στα δάνεια, στην ανασφάλεια, στην αγωνία, στην απελπισία, στην χειραγώγηση… και κάποιες φορές στην ψυχασθένεια.
Η ανάγκη για πρόβλεψη, στην πραγματικότητα είναι μια μεταμφιεσμένη ανάγκη ελέγχου, που πηγάζει από την ανασφάλεια και τον φόβο. Ο φόβος όμως, όχι μόνο δεν κατευνάζεται από την πρόβλεψη, αλλά τροφοδοτείται κιόλας.


Η παραδοσιακή Αστρολογία δεν θα μπορούσε να μην μ’ ενδιαφέρει, γιατί αποτελεί την βάση για κάθε αστρολογικό κλάδο.
Η Καρμική Αστρολογία απ’ την άλλη, επίσης δεν με άφηνε αδιάφορη, δεν την χρησιμοποιούσα όμως επαγγελματικά, γιατί δεν εύρισκα επιβεβαίωση μέσα από την βιωματική εμπειρία ούτε και πρακτική εφαρμογή.
Μέχρι που συνάντησα την Εξελικτική Καρμική Αστρολογία.
Η Εξελικτική Αστρολογία μπορεί να σε ωφελήσει πρακτικά, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να πιστεύεις στην μετενσάρκωση και σε προηγούμενες ζωές.
Τα υποθετικά σενάρια ενός καρμικού παρελθόντος δεν θα είχαν καμιά αξία, από μόνα τους. Μέσα απ’ αυτά όμως παίρνουμε χρήσιμες απαντήσεις, καθώς τα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται στο εδώ και τώρα και να επιδρούν στην διαμόρφωση της εξέλιξής μας στο μέλλον.

8 ) Έρχονται σε σένα οι φίλοι σου για αστρολογικές προβλέψεις; Και αν ναι, υπερισχύει η φιλία ή αυστηρή επαγγελματίας στη συμπεριφορά σου;

Όχι συχνά. Τους «εκπαιδεύω» να μην έχουν ανάγκη την πρόβλεψη.
Αυστηρή επαγγελματίας είμαι μόνο σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζω τη φύση της δουλειάς μου, όχι τους ανθρώπους. Πόσο μάλλον τους φίλους μου.

9) Έχει τύχει να συγκρουστείς με κάποιον φίλο σου επειδή δεν συμφώνησε με αυτά που τον συμβούλεψες να ακολουθήσει;

Χαχα… Για πλάκα, ίσως.
Δεν συμβουλεύω κανέναν ν’ ακολουθεί, αλλά να ηγείται.
Το αν θα το κάνει, είναι δική του απόφαση κι ευθύνη. Όχι δική μου.

10) Πως θα είναι αστρολογικά το 2018;

Εμπνευσμένο, αποκαλυπτικό, ωφέλιμο, ανταποδοτικό, και κάποιες φορές, εξαναγκαστικό.

11) Τι θα μπορούσε να συμβουλέψει μία αστρολόγος στον αστερισμό του Αιγόκερου τους ανθρώπους και του ίδιου ζωδίου που φοβούνται το άγγιγμα του Κρόνου στη ζωή τους;

Θέλω να πιστεύω πως οι Αιγόκεροι δεν φοβούνται το άγγιγμα του ζωδιακού τους κυβερνήτη.
Οι συμβουλές μου θα ήταν μάλλον ευχές και υπενθυμίσεις…
Για ενσυνειδητότητα, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τη ζωή, δράση μ’ εμπνευσμένο θετικό ρεαλισμό.
Εύχομαι να θυμούνται, πως η εξωτερική βοήθεια δεν θα τους λείψει. Η πραγματική τους δύναμη όμως θα είναι η εμπειρία τους που θα μπει σ’ εφαρμογή.
Εύχομαι να στοχεύουν σε όσα εξαρτώνται απ’ αυτούς τους ίδιους, χωρίς να αναλώνονται στον έλεγχο καταστάσεων που δεν ορίζουν.
Εύχομαι να οριοθετήσουν ώριμα τον χώρο, τον χρόνο και την ενέργειά τους, για ν’ αντέξει το έργο τους στον χρόνο.
Εύχομαι τώρα να τολμήσουν και να οραματιστούν το αύριο που θέλουν, και ν’ αρχίσουν να το υλοποιούν.

12) Έχεις μπροστά σου έναν αστρολογικό χάρτη. Από που θα προκύψει η αστρολογική ανάλυση; Από το πεδίο της εμπειρίας, της διαίσθησης ή της καρδιάς;

Από την φιλοσοφική μου θεώρηση και την επαγγελματική μου δεοντολογία. Από αυτήν τη βάση αποκτά νόημα η εμπειρία μου, χτυπάει ο παλμός στην καρδιά μου και υποστηρίζεται ο νους μου. Η διαίσθηση δεν αποτελεί εργαλείο που χρησιμοποιώ, συνειδητά τουλάχιστον.

13) Γιατί όλη η συσπείρωση των πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερου αυτή την χρονιά; Θα φέρει σημαδιακη αλλαγή πλανητικά για τους ανθρώπους;

Γιατί είναι στο πλανητικό πρόγραμμα του σχολείου της ζωής.
Η τονισμένη ενεργοποίηση αυτού του ζωδίου, είναι κάτι σαν τις εξετάσεις του σχολείου, για να διαπιστώσουμε τι εμπεδώσαμε από τα μαθήματα που έχουμε πάρει.
Για να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να κατανοήσουμε καλά πρώτα το παρελθόν, να «κλαδέψουμε» τα άχρηστα και περιττά και να διατηρήσουμε ότι αναδείχτηκε πολύτιμο.
Η αλλαγή που σημειοδοτείται είναι ανάλογη, με την αφομοίωση των ατομικών και συλλογικών εμπειριών, παράλληλων πλανητικών κύκλων που ολοκληρώνονται σιγά-σιγά και δεν έχουμε, παρά να εφαρμόσουμε στην πράξη τα όσα μας έχουν διδάξει.

14) Τι θα ήθελες να σου συμβεί το 2018 και τι θα προσπαθούσες να διορθώσεις;

Ότι είναι να μου συμβεί, θα μου συμβεί.

Αυτό που θέλω διαχρονικά να μου συμβαίνει, είναι να εξακολουθώ να εμπιστεύομαι και ν’ αγαπώ τη ζωή, συνεισφέροντας για ένα ομορφότερο και καλύτερο κόσμο μέσα από αυτό που είμαι και μπορώ.
Ειδικά για το 2018, λέω να προσπαθήσω να μην είμαι άπληστη με τον χρόνο και να βάλω κάποιες κόκκινες γραμμές στον εαυτό μου για να μην «ξεμυαλίζομαι».
Διαρκώς εξερευνώ νέους τομείς και βρίσκω ενδιαφέροντα τόσα πολλά πράγματα ν’ απασχολούμαι, που νιώθω πως ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός για όλα όσα θέλω να κάνω.
Το 2018 λοιπόν, λέω να περιοριστώ και να στέκομαι περισσότερο σ’ αυτά που κάνω καλά.

Εβίτα μου σε ευχαριστώ και σε γλυκοφιλώ.

 

Από την Κωνσταντίνα Δήμου

 

H Εβίτα Ζαχαριάδου διδάσκει νέο κύκλο σεμιναρίου Human Design System για να ζήσεις  και εσύ το Σχέδιο Της Ζωής Σου και σε περιμένει να σε γνωρίσει από κοντά. Για πληροφορίες, δες εδώ

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.