Στις αρχές αυτού του χρόνου, στις 4 Ιανουαρίου, ο κόσμος είπε αντίο στον Holly Butcher, μια 27χρονη γυναίκα από το Grafton της Αυστραλίας. H ίδια έδωσε μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο, αφού είχε να αντιμετωπίσει το σάρκωμα του Ewing, ένα σπάνιο καρκίνο των οστών που επηρεάζει κυρίως τους νέους.
Ωστόσο προτού φύγει από την ζωή, είχε προλάβει και είχε μοιραστεί στο προσωπικό της λογαριασμό στο fb ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα ενθάρρυνσης μα και αλλαγής προς την ανθρωπότητα.

«Είναι παράξενο να [αντιληφθείς] και να δεχτείς τη θνησιμότητα σου σε ηλικία 26 ετών», ξεκίνησε. «Πάντα φανταζόμουν τον εαυτό μου να γεράσει, να τσαλακωθεί και να γκριζάρει. Πιθανότατα να προκληθεί από την όμορφη οικογένεια (πολλά παιδιά) που σχεδίαζα να οικοδομήσω με την αγάπη της ζωής μου. Θέλω τόσο άσχημα πια να  μην πονάει η ζωή μου, αν και  εύθραυστη, πολύτιμη και απρόβλεπτη και βλέπω πια την κάθε μέρα είναι δώρο, όχι δεδομένο δικαίωμα. «.

Αλλά πίσω από το μηνυμά της  Holly Butcher υπάρχουν 16 ιδιαίτερα μυστικά καθημερινής σοφίας:

1. «Θέλω απλώς οι άνθρωποι να σταματήσουν να ανησυχούν τόσο πολύ για τις μικρές, χωρίς νόημα πιέσεις στη ζωή

και να προσπαθήσουν να θυμηθούν ότι έχουμε όλοι την ίδια μοίρα μετά από όλα, να κάνετε ό, τι μπορείτε μέσα στην κάθε χρονική στιγμή σας, για να νιώθετε άξιοι και σπουδαίοι, να αφήσετε κατά μέρους τις κακίες και ότι σας στεναχωρεί. Όσες στιγμές καταβάλλεσαι για τα γελοία πράγματα (κάτι που έχω παρατηρήσει τόσο πολύ τους τελευταίους μήνες), σκεφτείτε μόνο για κάποιον που αντιμετωπίζει πραγματικά ένα πρόβλημα: Να είστε ευγνώμονες για το μικρό σας ζήτημα και να το ξεπεράσετε. «Είναι εύλογοι να αναγνωρίσετε ότι κάτι είναι ενοχλητικό, αλλά προσπαθήστε να μην το συνεχίσετε και να επηρεάσετε αρνητικά τις μέρες των άλλων ανθρώπων».

2. «Μόλις το κάνετε αυτό, βγείτε εκεί και πάρτε μια μεγάλη αναπνοή στο καθαρό και φρέσκο αέρα

μέχρι να εισχωρήσει βαθιά στους πνεύμονές σας. Κοιτάξτε πόσο μπλε είναι ο ουρανός και πόσο πράσινα και φυλλώδη είναι τα δέντρα, είναι τόσο όμορφη η εικόνα. Πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε ακριβώς αυτό – να αναπνέετε. Μπορεί να έχετε πιάσει σε μποτιλιάρισμα σήμερα ή είδατε έναν εφιάλτη όσο κοιμόσασταν. Ακόμα και αν είστε άυπνοι επειδή τα όμορφα μωρά σας κρατούσαν ξύπνιο ή κακόκεφοι επειδή ο κομμωτής σας έκοψε τα μαλλιά σας πολύ κοντά … Ορκίζομαι μην σκέφτεστε αυτά τα πράγματα όταν είναι η σειρά σας να αντιμετωπίσετε το θάνατο πιασμένοι από το μεγαλείο της ζωής.

Είναι όλα τόσο ασήμαντα όταν κοιτάζετε τη ζωή στο σύνολό της παρόλο που με τίποτα δεν μπορώ να κάνω αυτό που επιθυμώ τώρα, όπως να μπορούσα να έχω μόνο ένα χρόνο γενέθλια ακόμα ή να περάσω αυτά τα Χριστούγεννα με την οικογένειά μου, ή μόνο μία μέρα με τον σύντροφό μου και τον σκύλο μου.

3. «Ακούω τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται για το πόσο τρομερή δουλειά είναι ή για το πόσο δύσκολο είναι να ασκηθεί .

Να είσαι ευγνώμων που είσαι σε θέση να εργάζεσαι. Η δουλειά και η άσκηση μπορεί να μοιάζουν με τέτοια τετριμμένα πράγματα μέχρι το σώμα σου να μην σου επιτρέπει. Κάνετε κάποια από αυτά. Εκτιμήστε την καλή υγεία και το φυσικό σας σώμα – ακόμα κι αν δεν είναι το ιδανικό σας μέγεθος. Προσέξτε και αγκαλιάστε πόσο καταπληκτικό είναι.

4. «Δώστε, δώστε, δώστε …

Είναι αλήθεια ότι κερδίζετε περισσότερη ευτυχία κάνοντας πράγματα για άλλους εκτός από το να τους κάνετε για τον εαυτό σας … Εύχομαι να το έκανα περισσότερο από τη στιγμή που ήμουν άρρωστη, μιας και έτσι συνάντησα τους πιο απίστευτους και ευγενικούς ανθρώπους και ήταν ο αποδέκτης των πιο προσεγμένων λόγων συμπόνιας και υποστήριξης από την οικογένεια, τους φίλους και τους ξένους, ίσως περισσότερο από ότι θα μπορούσα ποτέ να δώσω σε αντάλλαγμα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

5. «Φέτος, η οικογένειά μας συμφώνησε να μην κάνει δώρα και παρά το δέντρο που μοιάζει μάλλον λυπηρό και άδειο (σχεδόν έσπασε την Παραμονή των Χριστουγέννων!),

Ήταν τόσο ωραίο γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν την πίεση των αγορών και η προσπάθεια πήγε γράφοντας μια ωραία κάρτα για τον άλλον. Απλά συνειδητοποιήστε ότι η οικογένειά μου προσπαθεί να μου αγοράσει ένα δώρο γνωρίζοντας ότι πιθανότατα θα καταλήξει σε αυτό το ίδιο. Φαίνεται παράξενο αλλά αυτές οι κάρτες σημαίνουν περισσότερο για μένα από ό, τι οποιαδήποτε αγορά αγαθών θα μπορούσε. ..
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας – τα δώρα δεν χρειάζονται για ένα νόημα Χριστουγέννων. «

6. «Χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας για εμπειρίες …

ή τουλάχιστον μην χάσετε τις εμπειρίες επειδή ξοδέψατε όλα τα χρήματά σας σε υλικές μπούρδες. Βάλτε την προσπάθεια να κάνετε εκείνη την ημερήσια εκδρομή στην παραλία που συνεχίζετε να βγάζετε. Βάζοντας απλά τα πόδια στο νερό, να σκάβουν τα δάχτυλα των ποδιών σας στην άμμο .. Βρέξτε το πρόσωπό σας με θαλασσινό νερό. «

7. Δοκιμάστε απλώς να απολαμβάνετε και να βρίσκεστε σε στιγμές,

αντί να τις καταγράφετε μέσω της οθόνης του τηλεφώνου σας. Η ζωή δεν προορίζεται για να ζήσετε μέσα από μια οθόνη ούτε για να βγάλετε και να ποστάρετε την τέλεια φωτογραφία.

8. «Ακούστε μουσική … ακούτε πραγματικά. Η μουσική είναι θεραπεία.»

9. «Αγκαλιάστε το σκυλί σας.»

10. «Συζητήστε με τους φίλους σας από κοντά και όχι μόνο από το τηλέφωνό σας»

11. «Ταξιδέψτε αν είναι η επιθυμία σας, μην κάνετε άσκοπα ταξιδια αν δεν είναι.»

12. «Εργαστείτε για να ζήσετε, μην ζήσετε να εργαστείτε».

13. «Σοβαρά, κάνε αυτό που κάνει την καρδιά σου να αισθάνεται ευτυχισμένη».

14. «Μην αισθάνεστε πιεσμένοι να κάνετε τι πιστεύουν οι άλλοι άνθρωποι είναι μια εκπληκτική ζωή. Μπορεί να θέλετε μια μέτρια ζωή και αυτό είναι εντάξει».

15. «Πείτε στους αγαπημένους σας αυτούς που τους αγαπάτε κάθε φορά που έχετε την ευκαιρία και τους αγαπάτε με ό, τι έχετε».

16. «Ω και κάτι τελευταίο: Αν μπορείτε, κάνετε μια καλή πράξη για την ανθρωπότητα (και τον εαυτό μου)

και αρχίστε τακτικά να δωρίζετε αίμα, θα σας κάνει να αισθάνεστε καλά με το πρόσθετο πλεονέκτημα της σωτηρίας ζωών. θα μπορούσα να μείνω ζωντανή για ένα επιπλέον έτος – ένα χρόνο. Παρόλο την απουσία της διάρκειας του, θα είμαι για πάντα ευγνώμων που έπρεπε να περάσω εδώ στη Γη με την οικογένεια, τους φίλους και τον σκύλο μου. Ένας χρόνος ευγνωμοσύνης μέσα σε αυτόν, είχα μερικούς από τους μεγαλύτερους χρόνους της ζωής μου . «

 

Το παραπάνω ήταν το μήνυμα της. Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας μα τα λόγια της θα αγγίζουν πάντα την καρδιά μας.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη από την Holly Butcher