Το 2017, ενώ η μητέρα της, η Λίζα, αγωνιζόταν με τον καρκίνο του εγκεφάλου, η διάσημη παρουσιάστρια Maria Menounos διαπίστωσε ότι είχε επίσης όγκο στον εγκέφαλο. Έξι μήνες μετά την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου μεγέθους μιας μπάλας γκολφ.

Η πρώτη της αντίδραση

Αφού αισθανόταν ζάλη και τρομερούς πονοκεφάλους, η όραση της ήταν θολή όραμα και είχε επηρεαστεί και η ομιλία της η Maria Menounos πήγε να δει τον γιατρό της γιατί σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι λοίμωξη των αυτιών. Η ίδια κατέθεσε στους δημοσιογράφους «Πήγα στον γιατρό. Ας κάνουμε έναν ολοκληρωμένο ιατρικό έλεγχο μιας και είσαι εδώ. Αν δεν είχα υποστεί όλη την διαδικασία των εξετάσεων δεν θα συνειδητοποιούσα ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο και δεν θα το ανακάλυπτα ποτέ. Δεν είχα επισκεφτεί κανένα γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης για ένα απλό τσεκ απ, εδώ και 8, 9 ή 10 χρόνια.»

Η ίδια υποστηρίζει ότι όπως τα αυτοκίνητά μας προκαλούν θόρυβο και τα μεταφέρουμε στον μηχανικό, αλλά όταν πρόκειται για εμάς και το δικό μας σώμα που κάνει θόρυβο, λέμε, «Σιγά το σημαντικό. Δεν έχω χρόνο! Είμαι απασχολημένη! Έχω τόσα πολλά καθήκοντα». Και όμως. Πρέπει να αφιερώσουμε ακόμα και έτσι, αυτή την ώρα για τον εαυτό μας.

«Το σώμα μου έκανε θόρυβο για τουλάχιστον δύο χρόνια», εξήγησε. «Συνέχισα να το τονίζω στους ανθρώπους γύρω μου. Και εκείνοι απαντούσαν: «Μαρία, κανείς δεν δουλεύει πιο σκληρά από σένα – είσαι απλά κουρασμένη». Κάτι μέσα μου ήθελε να τους πιστέψει και να μην ανησυχήσει.

Η συμβουλή της για το πρόβλημα της υγείας της.

Η Maria Menounos απηύθυνε ένα μήνυμα που θέλει να μοιραστεί με όλους:

Αν δεν λειτουργεί κάτι σωστά, πηγαίνετε στο γιατρό και ελέγξτε το. Δεν είναι μόνο σημαντικό για το γυναικείο πληθυσμό ομοίως απευθύνομαι σε κάθε άνθρωπο.Γιατί εστιάζουμε τόσο πολύ στη δουλειά και στη σταδιοδρομία μας και όμως δεν μπορoύμε να κάνoυμε τίποτα από αυτά χωρίς την υγεία μας»;

Η ίδια έχει γίνει Πρέσβης για την Υγεία του Ράλλυ για να βοηθήσει να διδάξει στους ανθρώπους τα μικρά βήματα που μπορούν να πάρουν, για μια πιο υγιεινή ζωή και επισημαίνει ότι η απόκτηση του ετήσιου κλινικού ελέγχου είναι ένας από αυτά. «Αυτό που αγαπώ για το Ράλλυ είναι ότι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της υγείας τους. Η παρακολούθηση των προβλημάτων υγείας που εκτελούνται στις οικογένειές μας είναι εξαιρετικά σημαντική.Όταν άκουσα» Έχετε έναν όγκο στον εγκέφαλο «ήταν σαν» OK,» Ήμουν ξανά εδώ λίγο καιρό πριν» είπε. «Η μητέρα μου διαγνώστηκε πριν από μερικούς μήνες και δεν ήξερα πραγματικά το μάθημά μου 100% τότε, αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να το προσπεράσω.

«Δεν θέλω οι άνθρωποι να μάθουν τον σκληρό τρόπο, γιαυτο και μοιράστηκα την εμπειρία μου.»

Η Maria Menounos επισήμανε ότι οι γυναίκες έχουν γίνει ακραίες σε ό, τι παίρνουν και κάνουν «Έχω ωθήσει το σώμα μου στα όρια. Και δεν νομίζω ότι είμαι λιγότερο επειδή δεν θέλω να κάνω τόσο πολύ. Η εστίαση στην υγεία μου συνολικά είναι πιο σημαντική για μένα αυτή τη στιγμή.  Επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ακούσουμε το σώμα μας και να κάνουμε ιατρικές εξετάσεις. Και μόνο αυτό το μήνυμα πρέπει να ακούγεται.

 

Όπου κι αν είμαι», εξηγεί  ακούω το ίδιο πράγμα από πολλές γυναίκες, ότι αισθάνονται ότι χρειάζονται μια δικαιολογία για να φροντίσουν τις δικές τους ανάγκες υγείας και ευεξίας. Περιμένετε κάτι φρικτό για να συμβεί να αλλάξετε πραγματικά τη ζωή σας; Ή θέλετε απλά να μάθετε από άλλα παραδείγματα όπως το δικό μου;

Μία ιατρική γνώμη δεν είναι ποτέ αρκετή

Μετά την περιπέτεια της, μία γυναίκα την πλησίασε και της εκμυστηρεύτηκε:«Μόλις ανακάλυψα ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο εξαιτίας της ιστορίας σου και είμαι τόσο ευγνώμων και θα υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση.»
Τότε η Maria Menounos τη ρώτησε: «Έχετε μια δεύτερη γνώμη;» Η γυναίκα της απάντησε πως όχι.
Τότε ρώτησε: «Ξέρεις πόσες χειρουργικές επεμβάσεις έχει κάνει ο γιατρός που δουλεύει σε εσένα;» Η γυναίκα είπε πάλι όχι.

Η Maria Menounos συνέδεσε τη γυναίκα με την εκστρατεία κατά του καρκίνου για να πάρει η ίδια μια άλλη ιατρική άποψη. «Τώρα σώζουν το νεύρο της ακοής», είπε. «Είναι 37 και θα έχανα την αίσθηση της ακοής! Επειδή έφτασε σε μένα, μπόρεσα να της δώσω κάποιες καλές συμβουλές και να την πάρω σε έναν άλλο γιατρό και τώρα θα μπορέσει να ακούσει τα παιδιά της».

Εν κατακλείδι, η Maria Menounos μας υπενθυμίζει να θυμόμαστε ότι η έρευνα και η διασφάλιση ότι βρήκαμε τον καλύτερο και πιο καταρτισμένο γιατρό είναι απαραίτητη.
«Θέλετε τον καλύτερο μηχανικό να δουλέψει στο αυτοκίνητό σας», εξήγησε. «Όποια και αν είναι η δουλειά που θέλεις να αναζητάς πάντα το καλύτερο! Η υγεία σας πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα. «

Από την Maria Menounos με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Κωνσταντίνα Δήμου