Αγαπημένα μου πλάσματα ξέρω ότι είναι μια δύσκολη εποχή για να σκεφτούμε την πνευματική άσκηση όμως ίσως να είναι η κατάλληλη εποχή για να ακολουθήσουμε Μία πνευματική πρακτική που σε συνδυασμό με την τεχνική της αναπνοής έχει άπειρα οφέλη για την βιολογία μας!

Ούσα δασκάλα της Κουνταλίνι Γιόγκα διάλεξα μία καταπληκτική κρίγια που αποτοξινώνει τον οργανισμό, του δίνει πρανική  ενέργεια αλλά βοηθάει και τον μεταβολισμό!

Στην προκειμένη όμως διευρύνει τους πνεύμονες και βοηθάει στην νοητική συγκέντρωση!

Η εν λόγω κρίγια λέγεται sodarshan chakra Kriya  και είναι η πιο θεμελιώδης και ευεργετική στην ανύψωση της κουνταλίνι ενέργειας!
Η άσκηση αποτελείται από δύο βασικά βήματα:

Εν αρχή μαθαίνουμε να αναπνέουμε από το διάφραγμα και να ενεργοποιήσουμε την αναπνοή της φωτιάς.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα για το ποια μπορεί να είναι αυτή η αναπνοή, κοιτάξτε ένα σκύλο που αναπνέει. Με μικρή Εκούσια σύσπαση της κοιλιακής του χώρας. Προσπαθήστε κατ’ αυτό τον τρόπο να μιμηθείτε πως αναπνέει ένας σκύλος με εκούσια σύσπαση της περιοχής της κοιλιάς.
Μιμηθείτε την πρακτική αυτή για 3’ λεπτά για να κατακτήσετε την κοιλιακή αναπνοή
.

Όσοι είστε γνώστες της αναπνοής της φωτιάς δεν έχετε παρά να πάρετε μία θέση αναπαυτική ή στον καναπέ σας ή στο στρωματάκι της γιόγκα με την σπονδυλική στήλη ευθυτενή και τα πόδια σε οκλαδόν για λίγα λεπτά που απαιτεί η άσκηση.

Εισπνεύστε από τη μύτη και κρατήστε την αναπνοή.

Με τον δεξιό σας αντίχειρα μπλοκάρετε το δεξιό σας ρουθούνι Και με τη βοήθεια της κοιλιακής αναπνοής ψάλλεται το μάντρα wa he guru κατά την διάρκεια κρατήματος αναπνοής Ενώ αναπνέεις με το αριστερό!

Είτε μετράς με τα δάχτυλα του αριστερού χεριού 16 φορές αυτό το μάντρα  σε σύνολο είτε μετράς 48 φορές από μέσα σου την ολοκλήρωση του μάντρα σε αυτό το ρουθούνι!

Μόλις ολοκληρώσεις την διαδικασία, με το δείκτη του δεξιού χεριού κλείνεις το άλλο ρουθούνι και αποδεσμεύεις την αναπνοή!

Να θυμάστε ότι δεσμεύεται ένα δωθούνε κάθε φορά και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βιάζεις  την αναπνοή σου. Αν χρειάζεσαι οξυγόνο διακόπτεις το μέτρημα του μάντρα wa he guru  και την επόμενη φορά το κάνεις περισσότερη ώρα!

Στην αρχή θα είναι δύσκολο να μπορέσετε να μετρήσετε 16 οι 48 φορές αλλά είναι σημαντικό να γίνει με επιμονή και υπομονή!
Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία με το δείκτη του αριστερού χεριού μπλοκάρετε το αριστερό εουθούνι και αναπνέετε με το δεξί λέγοντάς το μάντρα για 16 ή 48 φορές.

Ξεκινήστε με 5 λεπτά και εξέλιξτε το μέχρι τα 31 λεπτά αλλά όχι παραπάνω από αυτό το χρονικό διάστημα!

Στην λήξη του χρόνου που έχετε καθορίσει παίρνετε μια βαθιά εισπνοή και από τα δύο ρουθούνια και την κρατάτε για λίγα δευτερόλεπτα.
Επαναλάβετε άλλες δύο φορές. Χαλαρώστε!

Μείνετε με κλειστά μάτια και παρατηρήστε την διαφορά μέσα σας.

Καλή αρχή!

Κωνσταντίνα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.