Φανταστείτε αυτό …
Δουλέψατε σκληρά για να πετύχετε την επιτυχία. Πήρατε κορυφαίους βαθμούς, εδραιώσατε μια αριστοκρατική δουλειά και τελικά πήρατε όλα όσα πάντα θέλατε, ένα περιτύλιγμα του εαυτού σας πίσω από μία καριέρα.
Εκτός από ένα πράγμα … δεν ήσασταν χαρούμενος/η .

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, όταν βοηθούσα μια εκπληκτική γυναίκα μέσα από συνεδρίες συμβουλευτικής. Έφτασε σε μένα και χωρίς να περάσει πολύς χρόνος, με ρώτησα απλά αν μπορώ να την αναλάβω. Έτσι αφέθηκα στη ροή έτσι και το έκανα.
Είχα πάντα μεγάλα όνειρα.
Όπως να ταξιδεύω στον κόσμο. Μα ένας άνθρωπος είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Μετακινήστε σε μια μεγάλη πόλη. Σπουδάστε σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο. Αποκτήστε έναν αναγνωρισμένο τίτλο εργασίας. Κερδίστε πολλά χρήματα. Αγοράστε ένα όμορφο σπίτι και ένα φανταχτερό αυτοκίνητο. Αλλά επίσης, φυσικά, μην λησμονούμε να βοηθάμε τους ανθρώπους και να σώσουμε τον κόσμο βάζοντας το προσωπικό μας λιθαράκι.
Λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε τα σχέδιά μου ήταν αρκετά τεράστια. Από αυτό που σκέφτηκα, η επιτυχία φάνηκε να συνδέεται με τη φήμη, τα χρήματα και τους φανταχτερούς τίτλους εργασίας. Έτσι έγινε ο στόχος μου – να αποκτήσω αυτά τα πράγματα.
Αυτό που συνέβη ήταν ότι έχτισα την ταυτότητά μου γύρω από τις επιδόσεις μου. Αυτό ουσιαστικά σήμανε ότι ήμουν αυτό που έκανα. Καλοί βαθμοί μεταφράζονται σε μένα πώς να είναι κάποιος καλός άνθρωπος. Οι κακοί βαθμοί σήμαιναν ότι δεν ήμουν αντάξιος ή αρκετά καλός.

Σε όλη την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου στο πανεπιστήμιο πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και την ψυχολογία, μα και όταν μπήκα στην επαγγελματική ζωή, η μόνη μου εστίαση ήταν να είμαι πιο παραγωγικός, να σπουδάσω περισσότερο και να προσελκύσω τους σωστούς ανθρώπους και θέσεις.
Διότι αυτό θα οδηγούσε στην επιτυχία, που θα οδηγούσε στην ευτυχία, κατά την τότε ταπεινη μου άποψη.
Τελικά, είχα αρκετούς καλούς βαθμούς.
Ακούγεται υπέροχο ένα Α στο χαρτί, έτσι δεν είναι;
Το μόνο πρόβλημα ήταν αυτό: στο εσωτερικό μου είχα ένα κενό 0, και μέσα μου φώναζα.
Και αυτό άρχισε να διευρύνεται. Τελικά, έπρεπε να πάρω υπνωτικά χάπια και αντικαταθλιπτικά για να λειτουργήσω.

Που ξεκινάει ο Σουρρεαλισμός στη ζωή μου;
Σκεφτόμουν τον εαυτό μου να κλείνω τα συναισθήματά μου για να μπορώ να λειτουργήσω σε έναν κόσμο στον οποίο δεν ανήκε. Όπως ίσως το έχετε καταλάβει, δεν ήμουν ευχαριστημένη.
Και εκεί ήταν η χρυσή τομή πίσω από το τραύμα που έπρεπε να βρω: ΚΑΛΥΨΗ. Είχα επικεντρωθεί σε τόσα πράγματα, εκτός από το να είμαι χαρούμενη. Δεν ήξερα καν πώς να είμαι ευτυχισμένη ή από πού να αρχίσω. (Αν και αυτός ήταν ο λόγος που έκανα όλα τα άλλα πράγματα αρχικά). Αλλά αντ ‘αυτού, ήμουν πολύ απασχολημένη να παίρνω καλούς βαθμούς, να επιτύχω τους στόχους μου και να φτάσω σε επιπέδα επιτυχίας.
Μια μέρα, δεν άντεξα αυτή την εσωτερική σύγκρουση..
Ήταν η μέρα που άρχισα να κλωτίσω το πλυντήριό μου, φωνάζοντας «χρειαζόμουν βοήθεια!». Αυτό ήταν πριν από 2 χρόνια.

Το ονόμασα κάπως έτσι

Το σημείο εκκίνησης της δημιουργίας της επιθυμίας ζωής…

Από εκεί ήταν ένας βραχώδης δρόμος. Ήθελα να προχωρήσω και να δημιουργήσω τη νέα μου ζωή. Αλλά, συγχρόνως, φοβόμουν να αφήσω την «παλιά» ζωή μου πίσω. Μετά από όλα, ήταν το μόνο που ήξερα.
Δεν ήμουν διατεθειμένη να αλλάξω τα πάντα αμέσως. Αυτό δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση και αρνητική αυτοδιάθεση.
Για να προχωρήσω μπροστά, άρχισα να κάνω μικρά βήματα. Για παράδειγμα, κατάργησα ένα πράγμα από την λίστα μου που δεν μου άρεσε, όπως βαρετές συναντήσεις που δεν έπρεπε να παρακολουθήσω και πρόσθεσε ένα άλλο πράγμα που πραγματικά μου άρεσε, όπως να παρακολουθήσω ένα webinar σε μια ενδιαφέρουσα προοπτική αλλαγής και με πιασάρικα θέματα για να μου τραβήξουν την προσοχή.
Σχετίστηκα επίσης με διαφορετικούς ανθρώπους, ειδικά ανθρώπους που μου έδωσαν πολλή θετική ενέργεια.
Μετά από ένα χρόνο, άρχισα να αισθάνομαι σαν τον εαυτό μου και πάλι. Κινούσα προς τη σωστή κατεύθυνση, αισθάνθηκα ξανά ενθουσιασμένη.

Αλλαγή μαθημάτων και επαναπροσδιορισμός επιτυχίας.
Μου χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για να επανέλθω στον εαυτό μου. Για να λύσω τα συναισθήματά μου, τις πεποιθήσεις μου και να ξεκαθαρίσω τι με κάνει ευτυχισμένη. Κατά τη διαδικασία, επαναπροσδιόρισα επίσης τι σημαίνει επιτυχία για μένα.
Η πραγματική επιτυχία για μένα είναι να ξυπνάω κάθε πρωί να νιώθω ενθουσιασμένη έχοντας την επίγνωση του δικού μου προγράμματος και του δικού μου χρόνου.
Εργάστηκα πυρετωδώς με την καινοτομία μέσα σε περιβάλλον δημιουργικότητας και θέλησης, συνάντησα ενθουσιώδεις ανθρώπους, να διαβάσα ξεχωριστά βιβλία και έγραψα όμορφα πράγματα που ήθελα να μου συμβούν με την μορφή σεναρίου ή θεατρικού έργου ενώ βοηθώντας / εμπνέοντας τους ανθρώπους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Και ταυτόχρονα εξισορροπώντας αυτό τον ελεύθερο χρόνο, την προσωπική ανάπτυξη και τα χόμπι μου. Και κάπου εκεί μέσα στους έντονους ρυθμούς έπρεπε να κοιμηθώ!
Έτσι σήμερα! Λοιπόν, η ζωή μου δεν φαίνεται το ίδιο ..

Έχω αποκόψει βασικά όλα όσα δεν με κάνουν ευτυχισμένη. Η έρευνά μου έχει μια νέα εστίαση στην καινοτομία. (Που αγαπώ!)

Έχω γνωρίσει νέους ανθρώπους.

Γράφω βιβλία. Επίσης, βοηθάω τους ανθρώπους να γράφουν την ιστορία / το βιβλίο τους και να το δημοσιεύουν.Ναι, αγαπώ τα βιβλία τόσο πολύ που ξεκίνησα τη δική μου εκδοτική εταιρεία. Εκτός αυτού, σχεδιάζω να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (αλλά αυτό είναι ακόμη μυστικό).

Μπορείτε να πείτε ότι είμαι ενθουσιασμένη … ;

Αλλά, δεν πρόκειται να ψέμα, εξακολουθώ να φοβάμαι να επιστρέψω στις παλιές συνήθειες, ρουτίνες και συναισθήματα. Σήμερα, όμως, είμαι πιο ευαισθητοποιημένη και συνεχίζω να σκέφτομαι επιλογές με βάση τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις μου.

Εν ολίγοις, λέω ΟΧΙ σε ό, τι δεν είμαι εγώ και ΝΑΙ σε αυτό που πραγματικά θέλω. Πάρε μία γεύση εδώ

Εδραίωση νέας βάσης για Αληθινή Ευτυχία και Επιτυχία
Εδώ είναι οι τρεις καλύτερες συμβουλές μου για μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή:

1) Ακούστε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας.

Εάν αισθάνεστε κολλημένοι, χαμένοι ή / και άδειοι – ακούστε αυτό το συναίσθημα. Σας λέει ότι κάτι δεν είναι σωστό. Συνδεθείτε στα συναισθήματά σας και την εικόνα όπου θέλετε να είστε.
Περιπλανηθείτε με ανθρώπους που σας ενθαρρύνουν και πιστεύουν. Προτείνω επίσης την προπόνηση. Το life coaching είναι ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Για να έχει κάποιος να σας φωνάζει και να σας βοηθά να βλέπετε τη ζωή από διαφορετική οπτική γωνία.

2) Ρυθμίστε τους δικούς σας κανόνες.

Όπου κι αν ζείτε, έχετε «κανόνες» και κανόνες που δημιούργησε η κοινωνία. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε πει ότι η εργασία πολύ σημαίνει να κερδίζετε πολλά χρήματα και τα χρήματα είναι σημαντικά.
Μην αποδεχτείτε μόνο τι είναι, αλλά τολμούν να το αμφισβητήσουν. Ίσως δεν χρειάζεστε εργασία 9 έως 5; Ίσως θα μπορούσατε να εργαστείτε για λίγους μήνες και μετά να κάνετε μερικούς μήνες διακοπών; Με λίγα λόγια, να γίνει ο δημιουργός της ζωής που θέλετε – μην ακολουθείτε απλώς τους τρόπους που είναι σήμερα.

3) Καθορίστε και δημιουργήστε τη δική σας επιτυχία.

Έχετε μια ιδέα που θέλετε να αποδώσετε; Μυστικά ονειρεύεστε να κάνετε κάτι, να γίνετε κάποιος διαφορετικός ή να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο; Τότε μην αφήνετε τίποτα ή κανέναν να σας σταματήσουν.
Από την εμπειρία μου αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, ανακάλυψα ότι οι ευκαιρίες κατοικούν παντού. Όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να επενδύσουν, να συνεργαστούν και να δώσουν ένα χέρι βοήθειας. Αν δεν έχετε βρει ακόμη επιτυχία στην πραγματική ζωή, ίσως πρέπει να το επινοήσετε, γιατί κανείς δεν το είχε σκεφτεί ποτέ πριν. Και αυτό σας κάνει μια μεγαλοφυΐα!

Τα όνειρά σας δεν θα σταματήσουν ποτέ να σας ιντριγκάρουν και να σας προκαλούν να τα ακολουθήσετε.

Προσπάθησα να αγνοήσω τα όνειρά μου για πολύ καιρό. Ένα μέρος ήταν ότι δεν ήξερα τι ήταν το όνειρό μου. Ένα άλλο μέρος ήταν ο φόβος. Αλλά, αυτό που έχω μάθει είναι ότι η απογοήτευση και η ζωή ενός άλλου ανθρώπου θα σκοτώσει αργά το πάθος σας για το ταξίδι σας.

Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά θα φτάσετε εκεί. Κάντε το, όχι για το στόχο, αλλά για το ταξίδι. Επειδή όταν το ταξίδι σας είναι ευλογητό και εσείς εστιάζεστε στο να είστε ευτυχισμένοι – επιτύχετε πραγματικά περισσότερο από τον στόχο που οραματιστήκατε.

 

«Όλοι είναι ιδιοφυΐα. Αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο, θα ζήσει ολόκληρη τη ζωή του πιστεύοντας ότι είναι ηλίθιο »

Albert Einstein

 

Από την Κωνσταντίνα Δήμου