Τιμάμε την ζωή, μα τιμάμε και το έθιμο της Τσικνοπέμπτης με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Αντί για κρέας ψητό στη σχάρα μπορούμε να κρατήσουμε τα αναμμένα κάρβουνα και να βάλουμε μανιτάρια πόρτο μπέλο ή πλευρώτους στη φωτιά. Είναι μία πολύ νόστιμη εναλλακτική πρόταση γεμάτη πρωτείνες.

Μία εξίσου γευστική πρόταση αποτελούν τα φαλάφελ προορισμένα  από την Ανατολή με στόχο να ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές με εμμονή στο διαφορετικό.

Να φτιάξουμε εναλλακτικά πιάτα με σουβλάκια από τόφου με λαχανικά, σουτζουκάκια από όσπρια και πίτα με γύρο από σόγια, σερβιρισμένα με την σαλάτα της αρεσκείας μας.

Και αύριο η μόνη αίσθηση που δεν θα νιώσουμε είναι το αίσθημα του κορεσμού και της βαρυστομαχιάς.

Μα και αν όλες οι γευστικές προτάσεις σας φαίνονται αδιάφορες και ανήκετε σε εκείνους που θα φάνε καλά απόψε, τουλάχιστον μαγειρέψτε κάτι γιατί οι περισσότερες ταβέρνες, κάνουν ξέπλυμα παλιού κρέατος προηγούμενων προμηθειών.

Καλή απόλαυση με όλες τις αισθήσεις.

Κωνσταντίνα Δήμου